Ο «σκασμένος» Πιέρος, η Κοπεγχάγη και ο «χαμένος» Ντε Καμάργκο

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στους ξένους επενδυτές, ανέφερε στο InBusinessNews, o Head Of Tax & Legal της PWC, Θεόδωρος Παρπέρης.

Σε σαρανταπέντε λεπτά αγώνα μηδέν τελικές προσπάθειες στον στόχο ο ΑΠΟΕΛ έχει να καταγράψει σε παιχνίδι στο ΓΣΠ από την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2012!
 
Στους τελευταίους εφτά αγώνες ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μόλις έξι γκολ εκ των οποίων μόνο τα δύο πέτυχαν επιθετικοί.  Στη 2η αγωνιστική των play off με την ΑΕΛ (πέναλτι Σωτηρίου) και στον επαναληπτικό προημιτελικό αγώνα κυπέλλου ο Μπαράλ.
 
 
Η μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) μαρτυρά την αγωνιστική κάμψη του ΑΠΟΕΛ στην πιο κρίσιμη καμπή της περιόδου. Τα ελαφρυντικά για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι πολλά. Έδωσαν περίπου 12 παιχνίδια περισσότερα από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, ενώ παρά τις απώλειες βαθμών διατηρούν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από Απόλλωνα και ΑΕΚ.
 

 
Ο ΑΠΟΕΛ μοιάζει προβλέψιμος και αναποτελεσματικός στ δημιουργικό κομμάτι. Από τους τέσσερις εξτρέμ που διαθέτει στο ρόστερ (Εφραίμ, Αλωνεύτης, Γιαννιώτας, Βάντερ) τελείωσε τον αγώνα με την Ανόρθωση έχοντας στην ενδεκάδα αυτόν που έχει τις λιγότερες συμμετοχές φέτος (Βάντερ).
 
«Σκασμένος» ο Πιέρος
Ο Πιέρος Σωτηρίου διανεύει την  καλύτερη σεζόν της καριέρας του την οποία επισφράγισε με τη μεταγραφή στην Κοπεγχάγη. Ο Κύπριος φορ είναι «σκασμένος» εδώ και περίπου ένα μήνα. Όσο και να προσπαθεί δεν έχει τις δυνάμεις να τραβήξει το «κουπί» στην επίθεση του ΑΠΟΕΛ.
 
28 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος μέτρησε τελευταία φορά τη σεζόν 2012-13 στην τελευταία του χρονιά με το Ολυμπιακό. Προσθέστε άλλες 18 (!) σε
Ευρώπη και Εθνική και αντιληφθείτε γιατί ο 24χρονος φορ δεν έχει την ενέργεια που έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου.
 
Όσοι κατηγορούν τον Πιέρο για αδιαφορία μετά τη μεταγραφή στην Κοπεγχάγη είναι αλλού ξημερωμένοι. Ο Τόμας Κρίστιανσεν προτιμά να επιλέγει τον Πιέρο Σωτηρίου, αν και έχει διαθέσιμους άλλους δύο επιθετικούς (Ντε Καμάργκο, Μπαράλ).
 
Ο Βελγοβραζιλιάνος επιθετικός ενδεχομένως να αδικείται, εντούτοις δεν βοηθά ούτε ο ίδιος τον εαυτό του. Η κλασσική ευκαιρία που έχασε από απόσταση πέντε μέτρων στο ντέρμπι με την Ανόρθωση είναι η αιτιολογία αυτού.