Έκκληση Δημάρχου Λάρνακας για εξεύρεση πόρων για μετακίνηση του Ομ.Αντισφαίρισης Λάρνακας

Το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας και την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας συζητήθηκε σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη.

Η ολοκλήρωση των ανασκαφών του αρχαίου λιμανιού θα βοηθήσει στη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου, με βάση της μελέτης που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Ο Υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι για την εν λόγω μετακίνηση και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες εξεύρεσής τους.

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, που παρέστη στη συνάντηση, σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών και μέσω του ΚΟΑ υποσχέθηκε το σχετικό κονδύλι θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό 2018 – 2019, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, με τη σειρά του αφού επισήμανε για ακόμα μια φορά τη σημασία της μετακίνησης αυτής, εξέφρασε την ελπίδα όπως καταβληθούν από μέρους της Κυβέρνησης όλες οι δυνατές προσπάθειες για εξεύρεση των οικονομικών πόρων, καθότι ο νέος χώρος για εγκατάσταση του Ομίλου έχει ήδη εξευρεθεί.

Ανέφερε ότι ο Δήμος θα παρακολουθεί όλες τις σχετικές ενέργειες με σκοπό την περίληψη του απαιτούμενου κονδυλίου στον εν λόγω προϋπολογισμό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, Επικεφαλής Δημοτικών Ομάδων Λάρνακας και Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)
Στο κελί μέχρι τη δίκη ο συνεργός του Κομμωτή-Λήφθηκε υπόψη πως αποφυλακίστηκε με parole
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»