Απώλεσε βαθμούς, γλύτωσε την ήττα

Στο ισόπαλο 1-1 παρέμειναν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση στο ΓΣΠ, με την ομάδα της Αμμοχώστου να παίρνει το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο με τον Καλδερόν και τους «γαλαζοκίτρινους» να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Γιαμπερέ στο 87’. Σε ένα παιχνίδι που ο ισχυρός άνεμος εμπόδιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αποφύγει την πρώτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, με το τέρμα του Γάλλου στα τελευταία λεπτά. Στα βαθμολογικά, ο ΑΠΟΕΛ παραμένει στην πρώτη θέση με 72 βαθμούς και η Ανόρθωση στην έκτη θέση με 43 βαθμούς.
 

 
«Αέρας» και γκολ με Καλδερόν
Με αντίπαλο τον ισχυρό άνεμο, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς την αξιοσημείωτη ευκαιρία. Η πρώτη επιθετική προσπάθεια ήρθε από τους φιλοξενούμενους στο 8’, με τον Καμπρέρα και Καρλίτος να συνδυάζονται όμορφα, με τον δεύτερο να προλαβαίνει την έξοδο του Βάτερμαν, να κάνει μπαλιά προς τον Ολιβέιρα, με τον Λάγο να διώχνει την υστάτη. Σε αναγκαστική αλλαγή στο 24’ προχώρησε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, με τον Γιαννιώτα να περνά εκτός και τον Μπαράλ να τον αντικαθιστά. (Διαβάστε
ΕΔΩ).

Εκεί που φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς τέρμα, ο Καλδερόν στο 36’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα της Αμμοχώστου.

Το «μοίρασε» ο Γιαμπερέ
Όπως ήταν αναμενόμενο, στην επανάληψη οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την κατοχή με το μέρος τους και τον έλεγχο του παιχνιδιού.  
Κοντά στο γκολ έφθασε ο ΑΠΟΕΛ στο 69’, με τον Εμπεσίλιο να κάνει παράλληλη μπαλιά και τον Σωτηρίου από πλεονεκτική θέση να βρίσκει τον Κόπριβετς, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βάντερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε τον Κόπριβετς να αποκρούει ασταθώς και την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει το κάθετο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Πέναλτι ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ στο 79’, μετά από παράβαση του Γιαννούλη με το χέρι εντός περιοχής. Στα ίσα έφερε το παιχνίδι ο Γιαμπερέ στο 87’, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάντερ, με κεφαλιά έστειλε με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Γιαμπερέ, Λάγο (67' Ντε Καμάργκο), Αρτυματάς (46' Εμπεσίλιο), Κάνιας, Γιαννιώτας (24' Μπαράλ), Βάντερ, Μπερτόλιο, Πιέρος

Ανόρθωση: Kόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλντερόν, Ερέρο, Γιαννούλης, Σεχού, Μίτροβιτς, Ράγιος (96' Αριστοτέλους), Ολιβέιρα, Καλό (66' Οικονομίδης), Καμπρέρα (80' Άλβες)