Έσωσε την παρτίδα, έχασε το «δώρο» της Ανόρθωσης (video)

Κατσουφιασμένα μούτρα σε όσους ήταν στο Τσίρειο άφησε το τελικό σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου στο ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.
 
Ναι μεν η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή με κεφαλιά του Πίττα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων απέφυγε την ήττα, εντούτοις κλώτσησε την ευκαιρία και το «δώρο» της Ανόρθωσης για να πλησιάσει στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.
 
Από την άλλη η ΑΕΛ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έχασε τους βαθμούς της νίκης μέσα
από τα χέρια της λίγο πριν το φινάλε.
 
Η ΑΕΛ άψογη τακτικά κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ θα μπορούσε αν ήταν πιο εύστοχος ο εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, Μαύρου, να «σκοτώσει» νωρίτερα το παιχνίδι με δεύτερο γκολ.
 
Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ έφτασε τους 59 βαθμούς και άνοιξε στους δύο βαθμούς τη ψαλίδα από την 5η Ομόνοια.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας ήταν κατώτερος των περιστάσεων και αντί να «δαγκώνει» μετά την απώλεια βαθμών που είχε ο ΑΠΟΕΛ, «πνίγηκε» στο άγχος και με αποτέλεσμα να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις απώλειες βαθμών που είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι».
68 βαθμούς έχει η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, όσους έχει και η ΑΕΚ με τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να παραμένει στο μείων τέσσερις και τις αγωνιστικές που απομένουν ( τέσσερις) να μειώνονται κατά μια.
 
Καλύτερη η ΑΕΛ με μαέστρο Μπαλταζάρ
Πιο απαιτητικά άρχισε το ντέρμπι η ΑΕΛ με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ να διαβάζει πολύ σωστά την αναμέτρηση να στήνει μαεστρικά την ομάδα του κλείνοντας τους χώρους στα μετόπισθεν και με γρήγορες αντεπιθέσεις κτυπούσε στην κόντρα επίθεση.
 
Ο Απόλλωνας ήταν αγνώριστος στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο της αναμέτρησης και έδειχνε ανήμπορος να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της ΑΕΛ.
 
Η πρώτη καλή φάση στο ματς έγινε στο 18’ με τον Πίτι να σουτάρει από ευνοϊκή θέση και να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βάλε.
 
Στο 28’ ο Ισπανός μέσος της ΑΕΛ κατάφερε να βρει στόχο. Μετά από γύρισμα του Αϊρόσα ο Πίτι πλάσαρε από το ύψος της περιοχής σημάδεψε σωστά παραβιάζοντας την εστία του Βάλε και με το τέταρτο φετινό του τέρμα έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΛ.
 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γεωργιάδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βάλε με ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως ο πορτιέρε του Απόλλωνα ήταν σε σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.
 
«Ξύπνησε» ο Απόλλωνας
Αφού σπατάλησε ένα ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε πιο απαιτητικός στην επανάληψη. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έριξε στην αναμέτρηση τον Σεμέδο και απέσυρε τον Σέρτζιο, δίνοντας εντολή στον Ζοάο Πέδρο να πάει σε θέση δεξιού μπακ.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού κυριάρχησαν στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 51’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα η μπάλα κτύπησε σε σώματα και πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρόμο.
 
Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μάγκλιτσα δεν ανησύχησε τον Ρομό. Από το 65’ και μετά η ΑΕΛ ισορρόπησε ξανά τον αγώνα και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο με τον Μαύρου στο 72’ να κατεβάζει άψογα την μπάλα όμως το σουτ του έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 77’ ο νεαρός φορ της ΑΕΛ ολιγώρησε σε πάσα πάρε-βάλε του Σάσι και ανακόπηκε από τον Στυλιανού.
 
«Χρυσή» αλλαγή
 Ο Απόλλωνας κατάφερε να σώσει την παρτίδα με γκολ του Πίττα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο νεαρός επιθετικός των «γαλάζιων» έπιασε υπέροχη κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Ζοάο Πέδρο από δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ρόμο.