ΑΠΟΕΛ: Μόνο προσφορά σε Ρουέδα;

Νέες πληροφορίες κυκλοφορούν στο Ισραήλ αναφορικά με το μεταγραφικό φλερτ του Χεσούς Ρουέδα με τον ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα με αυτές, μεταξύ των δύο πλευρών δεν υφίσταται συμφωνία οποιουδήποτε είδους (ούτε καν προφορική, δηλαδή), αλλά απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω της κατάθεσης προσφορά των «γαλαζοκιτρίνων» στον ποδοσφαιριστή της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.
Το συμβόλαιο του 30χρονου Ισπανού, ο οποίος μπορεί ν’ αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας και μπροστά από αυτήν, εκπνέει με το τέλος της τρέχουσας περιόδου και μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου για νέα συνεργασία. Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μ.Μ.Ε., ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ελί Ταμπίμπ, περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τον Ρουέδα και τον Άινμπιντερ (σ.σ. οι μόνοι που δεν έχουν συμβόλαια για την επόμενη περίοδο), προκειμένου να αποφασίσει πώς θα κινηθεί στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.
 
Κάνει παιχνίδι
Οι ετερόκλητες πληροφορίες αναφορικά με τον επόμενο εργοδότη του Ρουέδα καταδεικνύουν ως πιθανότερο σενάριο ότι ο Ισπανός άσος παίζει σε διπλό ταμπλό επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο -είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Ο 30χρονος φέρεται να αξιώνει, δίχως θετική ανταπόκριση μέχρι στιγμής, από την Μπεϊτάρ διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές €500.000, με άλλα λόγια ό,τι φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον ΑΠΟΕΛ.
Ο σύλλογος της Ιερουσαλήμ, από την άλλη, προκρίνει είτε μονοετές συμβόλαιο είτε διετές, αλλά με σημαντικά χαμηλότερες απολαβές απ’ αυτές που αξιώνει ο Ρουέδα. Στο πόκερ αυτό η πλευρά του Ισπανού φαίνεται να παρουσιάζει ως διαπραγματευτικό ατού το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Κύπρου.
Σημειώνεται πάντως ότι αντίστοιχο σκηνικό είχε καταγραφεί και την περασμένη χρονιά, όταν εκ νέου η παραμονή του στην Μπεϊτάρ κρινόταν ως αβέβαιη. Τότε ο μεν Ρουέδα δήλωνε σε διάφορες συνεντεύξεις του πως δεν έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο Ισραήλ ένεκα των πολεμικών συρράξεων, ο δε σύλλογος άφηνε να διαρρεύσει στον Τύπο πως δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη στάση και την απόδοση του ποδοσφαιριστή.
Εν τέλει, οι δύο πλευρές προχώρησαν στο δεύτερο χρόνο της συνεργασίας τους και μένει να φανεί, αν αντίστοιχη κατάληξη θα υπάρξει και αυτό το καλοκαίρι.