Διπλό τίτλου με… Κατελάρη! (vids)

Την πρώτη νίκη της στο ΓΣΠ την τρέχουσα περίοδο πανηγύρισε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Οι «κιτρινοπράσινοι» επικράτησαν 2-1 της Ομόνοιας και πλησίασαν στους τρεις βαθμούς τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (σ.σ. φιλοξενεί αύριο την Ανόρθωση), ενώ συνάμα αποσπάστηκαν 11 από το «τριφύλλι», το οποίο παρέμεινε στην πέμπτη θέση και έχει πλέον ως ταβάνι των φιλοδοξιών του την τέταρτη, η οποία μόνον υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη.
 
Δύο γκολ κι ένα χαμένο πέναλτι
Για τρίτη φορά σε παιχνίδι της απέναντι στους «κιτρινοπράσινους» η Ομόνοια βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Μόλις στο 10’, από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων άφησε αμαρκάριστο τον Τρουγιόλς, ο οποίος αξιοποίησε τη σέντρα του Λαμπάν για το 1-0.

Η οικοδέσποινα χρειάστηκε ένα τέταρτο, προκειμένου να συνέλθει, αλλά στο 27’ έφτασε στην ισοφάριση από έξοχη προσπάθεια (κλέψιμο, κούρσα και σέντρα ακριβείας) του Μαργκάσα και άψογο τελείωμα του Κλέιτον.

Ακολούθως, ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν αξιοποίησαν το μομέντουμ τους και στο 44’ παρ’ ολίγον να βρεθούν πίσω στο σκορ: ο Τολμές κέρδισε πέναλτι από τον Σοϊλέδη, ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, αλλά το άψυχο σουτ του απέκρουσε εύκολα ο Παναγή κρατώντας το 1-1 ως την ανάπαυλα.
 
Ασυνεννοησία και… 1-2
Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό, αλλά τα πολλά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου απέτρεψαν τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών. Μοιραία η έκβαση του αγώνα οδηγήθηκε στις λεπτομέρειες, οι οποίες χαμογέλασαν στους φιλοξενούμενους. Στο 75’, σ’ ένα γέμισμα του Ορτίθ από τη μεσαία γραμμή, ο Παναγή ξεκίνησε έξοδο, ο Κατελάρης δεν το αντιλήφθηκε και του έκανε κεφαλιά-γύρισμα, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών στα τελευταία λεπτά δεν δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν φάσεις για άλλο τέρμα.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Δημητρίου (84’ Μπρέιφελντ), Κατελάρης, Φλορέσκου, Σοϊλεδης (46’ Καρλίτος) - Τουρέ, Μαργκάσα - Χριστοφή, Κλέιτον (79’ Αζίζ), Κύπρου - Ντάρμπισαϊαρ.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Κολίνας - Τρουγιόλς, Μουρίγιο, Μόισοφ, Ορτίθ - Λαμπάν (72’ Λαμπάν) - Ακοράν, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (68’ Χαραλαμπίδης) - Τολμές (80’ Μυτίδης).