Έξι μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να κατακτήσουν το διαγωνισμό «F1 In Schools»

Εμπνευσμένοι  από το φτερωτό άλογο της μυθολογίας Πήγασος, έξι μαθητές της Αγγλικής Σχολής και του GC School of Careers  ένωσαν τις δυνάμεις  τους με κοινό σκοπό να κατακτήσουν τους εθνικούς αγώνες του διαγωνισμού «F1 In Schools» στην Κύπρο.

Η ομάδα Pegasus, αποτελείται από τους Λούης Φειδία,  Άγγελο Νικολόπουλος, Φοίβο Σαμουήλ σε ρόλους μηχανολόγων και ασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή του αυτοκινήτου. Η Τόνια Κωνσταντίνου ασχολείται με τα γραφικά και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, και η Έρικα Χριστοφή και Μαριάννα Τάκη με την διαχείριση πόρων και το Marketing .

Σκοπός του διεθνούς διαγωνισμού «F1 In Schools» είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στους τομείς των θετικών επιστήμων, της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και των μαθηματικών, μέσω του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός μικρού, αεροδυναμικού και γρήγορου αυτοκινήτου.

Εκτός από το αυτοκίνητο, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα με την επωνυμία τους αλλά και εκθεσιακό περίπτερο ώστε να προωθήσουν την ομάδα τους, αναπτύσσοντας έτσι τις δεξιότητες τους στους τομείς του Marketing και επιχειρηματικότητας.

Απαραίτητο για την υλοποίηση του αυτοκινήτου όπως και τη δημιουργία  του εκθεσιακού περιπτέρου, είναι ένα χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώνεται κυρίως από χορηγίες εταιριών και οργανισμών που προσεγγίζονται από τους μαθητές.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαΐου, στην Αγγλική Σχολή. Οι δύο καλύτερες ομάδες του εθνικού διαγωνισμού θα προκριθούν στους παγκόσμιους, που θα διεξαχθούν στην Μαλαισία το φθινόπωρο.

 

Δειτε Επισης

Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»
Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Προς απόρριψη της συλλογικής σύμβασης, λόγω συγκεκριμένου όρου, οδεύουν οι συντεχνίες γιατρών και νοσηλευτών
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Συνεχίζονται οι πτήσεις για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο από Βηρυτό
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Παίρνει τα πάνω της η θερμοκρασία, αγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου