Ψήνεται για υποψήφιος ο Ομήρου, ψάχνει τον ρόλο του ο Καρογιάν

Μάριος Καρογιάν και Γιαννάκης Ομήρου. Δύο ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου, που εισερχόμενοι σταδιακά για τα καλά σε προεκλογική περίοδο ενόψει Προεδρικών θα ήταν σε αλλοτινές εποχές εκ των πρωταγωνιστών των σχετικών ζυμώσεων και διεργασιών.
 
Οι τέως πρόεδροι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ βρίσκονται εδώ και για παρά πάρα πολλούς μήνες-ίσως και χρόνια- πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και μακριά από το προσκήνιο των πολιτικών-κομματικών εξελίξεων.
 
Ο Μάριος Καρογιάν έχοντας αποστασιοποιηθεί κατά τρόπο απόλυτο από τα κομματικά δρώμενα στο ΔΗΚΟ, αλλά και ο Γιαννάκης Ομήρου έχοντας επίσης αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά δρώμενα στην ΕΔΕΚ. Με τον δεύτερο ωστόσο, να προβαίνει κατά καιρούς σε διάφορες παρεμβάσεις επί των πολιτικών εξελίξεων(σ.σ. διατηρεί Πολιτικό Γραφείο), είτε αρθρογραφώντας είτε διά ανακοινώσεων του είτε διά αναρτήσεων του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Με τις διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018 να βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη, ειδικά στον ενδιάμεσο χώρο, ερωτηματικό αποτελεί για πολλούς ο ρόλος που οι δύο πρώην ισχυροί άντρες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ θα διαδραματίσουν ή θα επιδιώξουν να έχουν.
 
Δεδομένο αποτελεί πως οι σχέσεις και των δύο με τις σημερινές ηγεσίες των κομμάτων τους δεν αφήνουν κανέναν περιθώριο καλής επικοινωνίας και μιας πιθανής ενεργούς ανάμειξης τους στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων από τα κόμματα των οποίων κάποτε ηγούνταν.
 
Αντιθέτως, τόσο ο Μάριος Καρογιάν όσο και ο Γιαννάκης Ομήρου μάλλον σε διαφορετικά από αυτό των Νικόλα Παπαδόπουλου και Μαρίνου Σιζόπουλου στρατόπεδα θα βρεθούν, είτε με πρωταγωνιστικό είτε με ρόλο παρασκηνιακό.
 
*Σε ό,τι αφορά τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, υπενθυμίζεται πως ως πρόεδρος τότε του κόμματος, υποστήριξε με σθένος και έδωσε μάχες υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος με τη στήριξη και του ΔΗΚΟ, ή καλύτερα μεγάλης μερίδας του ΔΗΚΟ, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές.
 
Ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, ο Μάριος Καρογιάν φέρεται να βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης του ρόλου του, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής δικής του υποψηφιότητας ως απομακρυσμένο.
 
Τροφή για διάφορους συνειρμούς πάντως, έδωσαν πρόσφατες κοινωνικού χαρακτήρα συνάξεις που οργάνωσε ο κ. Καρογιάν, τις οποίες ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να εντάξουν στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης προσπάθειας επανόδου του στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, με φόντο τις προεδρικές εκλογές.    
 
Η φημολογία που αναπτύσσεται θεωρεί ως δεδομένη την αντιστράτευση Καρογιάν στην προδιαγραφόμενη υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, με το ζήτημα να έγκειται στον τρόπο με τον οποίον θα το πράξει. Δηλαδή, κατά πόσο θα βγει ανοικτά ή θα λειτουργήσει παρασκηνιακά, επηρεάζοντας την μερίδα των ΔΗΚΟϊκών που ακόμα μπορεί να επηρεάσει.      
 
Οι περισσότεροι πάντως, θέλουν τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ να εργάζεται και πάλι-με τον έναν ή τον άλλον τρόπο-υπέρ της προδιαγραφόμενης υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη, παρόλο που πρόσφατη συνάντηση που είχε με το ΑΚΕΛ φούντωσε τη σεναριολογία για από μέρους του προσέγγιση του κόμματος της Αριστεράς, προς διερεύνηση του εδάφους να είναι αυτός ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει.  Μια προοπτική όμως, που όμως δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα του ΑΚΕΛ ως επιλογή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άντρος, Καζαμίας, Χρίστου οι επικρατέστεροι για ΑΚΕΛ 
 
*Αναφορικά με τον τέως πρόεδρο της ΕΔΕΚ, καλά ενημερωμένες πηγές τον θέλουν να ενδιαφέρεται με θέρμη για να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Μάλιστα, ο Γιαννάκης Ομήρου φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των επιλογών που εξετάζει το ΑΚΕΛ για πιθανούς υποψηφίους του, με χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι το όνομά του βρέθηκε σε αυτά που το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης έδωσε για σκοπούς της έρευνας που διενήργησε πρόσφατα προς αποκρυπτογράφηση του εδάφους για τον ποιον υποψήφιο θα ήθελαν οι ψηφοφόροι του να υποστηρίξει.
 
Υπενθυμίζεται πως με πρόεδρο τον Γιαννάκη Ομήρου, στις προεδρικές εκλογές του 2013 η ΕΔΕΚ υποστήριξε την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.  Η ΕΔΕΚ, στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.   
 
 
 

Δειτε Επισης

Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς
Κλείνει ανοικτά μέτωπα και αναλαμβάνει την ευθύνη των αλλαγών ο Πρόεδρος
Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ για επετειακή εκδήλωση της κυπριακής ανεξαρτησίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί την άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Γεραπετρίτης
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Πρόεδρος για τριμερή: Γνωρίζω τις κόκκινες μας γραμμές και ευελπιστώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές