Ρωσία: Δύο νεκροί από πυρά σε γραφεία της FSB

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε σήμερα από έναν νεαρό άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως μέλος μιας νεοναζιστικής οργάνωσης και ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών (FSB) στο Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο δράστης διείσδυσε στα γραφεία της FSB στις 17:02 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια σκότωσε έναν πράκτορα της FSB και έναν επισκέπτη ενώ τραυμάτισε έναν άλλον, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι μυστικές υπηρεσίες. Ο δράστης σκοτώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η ταυτότητα του εγκληματία εξακριβώθηκε: πρόκειται για έναν κάτοικο της περιφέρειας του Χαμπαρόφσκ γεννημένο το 1999. Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε σε μια νεοναζιστική οργάνωση», ανέφερε η FSB σε άλλη ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

Τα ένοπλα επεισόδια και οι επιθέσεις με στόχο τις αρχές και τις δυνάμεις της τάξης είναι ιδιαίτερα συχνές στον ρωσικό Καύκασο, αλλά σπάνιες στην υπόλοιπη Ρωσία.

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση θα απορρίψει τη νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Οι δασμοί Τραμπ διατηρούνται σε ισχύ από Εφετείο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση