Ο Μπουφόν απέναντι στον «τρομοκράτη»... γιο του! (pics, vids)

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1998, ο Βιλφρίντ Μπαπέ με ρίζες από το Καμερούν και η αλγερινής καταγωγής σύζυγός του βλέπουν να γεννιέται στο Μποντί (λίγο έξω από το Παρίσι) τον καρπό του έρωτά τους, ο οποίος παίρνει το όνομα Κίλιαν.

Την ίδια μέρα, αρκετά χιλιόμετρα ανατολικότερα, ο Τζίτζι Μπουφόν είχε πολλή δουλειά. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, ο οποίος είχε ήδη κλείσει τα 20, είχε ήδη στο ενεργητικό του 108 επαγγελματικές συμμετοχές κάτω από την εστία της Πάρμα και εκείνο το απόγευμα το θυμάται πολύ καλά.

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που δέχθηκε τρία γκολ στην καριέρα του σε ένα αξέχαστο 3-5 στην έδρα της Έμπολι. 

Τους χωρίζουν ακριβώς δύο δεκαετίες, όμως αν ο Τζιανλουτίζι Μπουφόν θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά το Champions League στην καριέρα του, οφείλει να σταματήσει στους δύο ημιτελικούς της Γιουβέντους με τη Μονακό, τον πιο καυτό φορ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Ο Κίλιαν Μπαπέ (μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο) είναι οι μόνοι που έχουν σκοράρει 5 φορές στη φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών του φετινού Champions League κι έχει βάλει πλώρη για μερικά απίθανα ρεκόρ. Για να κάνει πράξη τα όνειρα του, πρέπει να εξουδετερώσει τον τερματοφύλακα που πάντα θεωρούσε τον κορυφαίο στον κόσμο.

Ο 18χρονος Γάλλος επιθετικός της Μονακό, ο οποίος μετρά ήδη 23 γκολ στη σεζόν, είναι ήδη ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης στην προημιτελική φάση και θέλει να γίνει ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε τελικό, σπάζοντας το ρεκόρ του Πάτρικ Κλάιφερτ, ο οποίος  σε ηλικία 18 ετών, 10 μηνών και 23 ημερών είχε κρίνει με δικό του γκολ τον τελικό ανάμεσα σε Άγιαξ και Μίλαν (1995).

Ο Μπαπέ θα είναι 18 ετών, 7 μηνών και 14 ημερών το βράδυ τς 3ης Ιουνίου και έχει βάλει στο μάτι τον τελικό του Κάρντιφ, όπου μπορεί να γράψει το όνομα του με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Από την άλλη, ο Τζίτζι Μπουφόν δεν έχει δεχθεί γκολ για 531 αγωνιστικά λεπτά στο φετινό Champions League, είναι μέλος της καλύτερης άμυνας της διοργάνωσης που έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ φέτος, σε μία τρομερή μονομαχία που από τώρα κεντρίζει τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr