Κουρασμένα παλληκάρια, με τσαμπουκά πρωταθλητή

Όταν ο ΑΠΟΕΛ παίζει με την πλάτη στον τοίχο βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα να παίρνει το ζητούμενο.
 
Το χάρισμα αυτό των «γαλαζοκιτρίνων» τους χάρισαν εγχώριους τίτλους και σπουδαίες επιτυχίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας μετά την ήττα από την ΑΕΚ είχε δηλώσει: «Να αλλάζουμε μεγέθη από τη μια στιγμή είναι κάτι που μπορεί να αφορά άλλους, όχι όμως το ΑΠΟΕΛ».
 
Η αλήθεια είναι πως οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν την ικανότητα να μένουν προσγειωμένοι στο έδαφος όταν έχουν επιτυχίες και να μην καταρρέουν όταν τα πράγματα πάνε στραβά.
 
Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στο Τσίρειο να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, έχοντας μόλις μια νίκη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Με πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής. Με βασικά γρανάζια της μηχανής του σε περίοδο αγωνιστικής κάμψης και κόπωσης από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη. Μετρώντας τρεις ήττες στο Τσίρειο (δύο από Απόλλωνα και μια από ΑΕΛ) χωρίς να σκοράρει ούτε ένα τέρμα. Έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 44’ λόγω αποβολής του Βάντερ.
 
Και όμως. Κατάφερε να πάρει το ζητούμενο και να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου. Προβάλλοντας σθένος και αυταπάρνηση να χάσει σ’ ένα παιχνίδι που πήγε περισσότερο στο πάθος παρά στην τεχνική και το καθαρό μυαλό.
 
Η απάντηση του Μπαράλ
Κατακρίθηκε από τους πλείστους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Κάποιοι τον έβγαλαν και ανεπαρκή για τον ΑΠΟΕΛ, ενώ τα πυρά στράφηκαν και στον Τόμας Κρίστιανσεν για την επιλογή του να τον φέρει στον «Αρχάγγελο».
 
Η αλήθεια είναι πως ο Μπαράλ αδικήθηκε από τον Δανό τεχνικό, η επιμονή του οποίου να τον χρησιμοποιήσει σε κρίσιμα ματς (Άντερλεχτ εκτός, ΑΕΚ εκτός) σε θέση αριστερού εξτρέμ δεν του επέτρεψε να δείξει τις ικανότητες του.
 
Ο Ισπανός είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ. Το χάρισμα του είναι να βρίσκεται στη σωστή θέση μέσα στο κουτί και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό έκανε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. «Μυρίστηκε» το λάθος του Λαφράνς και «πυροβόλησε».
 
Ο ΑΠΟΕΛ παίρνει τονωτική ένεση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ενδεχόμενος αποκλεισμός θα έφερνε «φουρτούνες» στον Αρχάγγελο και περαιτέρω αμφισβήτηση για τις αντοχές της ομάδας.
 
Πλέον, οι «γαλαζοκίτρινοι» με ηρεμία βλέπουν τη συνέχεια και με τις επιστροφές ποδοσφαιριστών πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην τελική ευθεία των εγχώριων υποχρεώσεων.