Οι έξυπνες πόλεις στο επίκεντρο συνάντησης Δήμων Ελλάδας και Κύπρου

Με στόχο να αναπτυχθούν ως Έξυπνες Πόλεις στην ευρύτερη περιοχή Ελλάδας – Κύπρου πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Δικτύωσης μεταξύ των Δήμων Αραδίππου, Ναυπλίου, Ελευσίνας και Ραφήνας-Πικέρμι κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε πολύπλευρη εκπροσώπηση από ανώτατα στελέχη των αντίστοιχων Δημαρχείων και Δημοτικών Συμβουλίων.

Ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου αναφέρει ότι “η παρουσία όλων και οι εισηγήσεις των ομιλητών τόνισαν την ανάγκη και το όραμα των Δημοτικών Αρχών για τη συντονισμένη απορρόφηση και επένδυση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων”.

Οι Δήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα ανώτατα στελέχη των εκπροσωπούμενων δήμων επισφράγισαν στη συνάντηση, την πολιτική βούληση για δημιουργία διαδημοτικής συνεργασίας μέσω της έγκρισης από τα Δημοτικά Συμβούλια για όλα τα μέλη του Δικτύου με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας η οποία θα ιδρύσει μόνιμη στρατηγική συνεργασία.

Η στρατηγική συνεργασία θα διαλαμβάνει “την από κοινού εκπροσώπηση των δήμων - μελών του Δικτύου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και στα ευρύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εκπροσώπησή τους στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πόλεων σε Ενεργειακή Μετάβαση `Energy Cities`¨”.

Η συνεργασία επιτρέπει, επίσης, “τη συμμετοχή των δήμων – μελών σε διεθνείς συνεργασίες, οι οποίες θα μπορούν να περιλαμβάνουν διεθνείς επενδυτές περιλαμβανομένων ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιρειών αλλά και πολυεθνικών εταιρειών από τρίτες χώρες.

Ταυτόχρονα, οι δήμοι “θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους μέσω των διαύλων επικοινωνίας για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δικτύωσης με την υποβολή νέων προτάσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών”.

Τέλος, η διαδημοτική συνεργασία θα μελετά, θα αναπτύσσει και θα υποβάλλει από κοινού προτάσεις με θέμα τις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θεματικό τομέα “Smart Cities and Communities”.

Τη συνάντηση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτριος Κωστούρος.

Δειτε Επισης

Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Συνεχίζονται οι πτήσεις για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο από Βηρυτό
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Παίρνει τα πάνω της η θερμοκρασία, αγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές
LIVE: Εξαπέλυσε 35 ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ ο Λίβανος-Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»