Θρήνος στην Κολομβία: Στους 254 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατολίσθηση λάσπης

Ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια κατολίσθηση λάσπης που έπληξε την πόλη Μοκόα της επαρχίας Πουτουμάγιο αυξήθηκε στους 254, δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε η τοπική αστυνομία.

"Αυτός είναι ένας αριθμός που προκαλεί τεράστια θλίψη", επισήμανε ο πρόεδρος Σάντος, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RCN.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κολομβίας, άλλοι περίπου 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση λάσπης, ενώ 220 αγνοούνται ακόμη.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στην υπερχείλιση ποταμών και την κατολίσθηση που σάρωσε 17 συνοικίες της πόλης, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και το Περού, καταστρέφοντας ολοσχερώς τρεις και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε άλλες 14.

Ο πρόεδρος Σάντος, ο οποίος έφθασε στην πόλη για να συντονίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση "καταστροφής" για να επιταχυνθούν οι επιχειρήσεις αρωγής.
 

Δειτε Επισης

Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»
Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»