«Χόρεψε» στη βροχή και πάει για τίτλο ο Απόλλωνας (video)

Νίκη κομβικής σημασίας για τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, όπου κέρδισε με 2-0 την Ομόνοια με σκόρερ τους Σαρδινέρο και Πίεχ. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πήρε το ζητούμενο σε ακόμη ένα ντέρμπι και κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού πέτυχαν την τέταρτη νίκη στα πέντε παιχνίδια που αντιμετώπισαν την τρέχουσα σεζόν απέναντι στους «πράσινους».

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έφτασε τους 64 βαθμούς (δύο περισσότερους από την τρίτη ΑΕΚ), ενώ η Ομόνοια έμεινε στους 54 και βλέπει την προσπάθεια της για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος να απομακρύνεται. 


Απαιτητικός ο Απόλλωνας χωρίς γκολ
Δύσκολο ήταν το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες στο ΓΣΠ, καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και το νερό που μαζεύτηκε σε ορισμένα σημεία, εμπόδιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από τους «γαλάζιους» της Λεμεσού στο 9’ με τον Παπουλή να αποφεύγει πρώτα τον Δημητρίου να κάνει το σουτ και τον Παναγή να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν, με τον Απόλλωνα να είναι πιο απαιτητικός κρατώντας την μπάλα.


Η καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» ήρθε στο 26’ με τον Χριστοφή να σουτάρει από πλάγια θέση βλέποντας την μπάλα να κτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βάλε. Κοντά στο γκολ έφθασαν οι φιλοξενούμενοι στο 33’ με τον Παπουλή να βγαίνει τετ-α-τετ από πλάγια θέση, με τον Παναγή να είναι έτοιμος και να αποκρούει το σουτ του Ελλαδίτη. Η απάντηση εκ μέρους γηπεδούχων ήρθε μετά από πέντε λεπτά, όπου ο Ντάρμπισαιρ από κοντά έκανε αδύνατη κεφαλιά και ο Βάλε με ευκολία μάζεψε την μπάλα.


Σαρδινέρο και Πίεχ «καθάρισαν»
Από εκεί που έμειναν στο πρώτο μέρος, συνέχισαν στην επανάληψη οι δύο ομάδες, με τους «γαλάζιους» της Λεμεσού να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες. Η δικαίωση για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ήρθε στο 64’, με τον Σαρδινέρο να ανοίγει το σκορ. Η λάθος μεταβίβαση του Παναγή, στοίχισε στην ομάδα του, καθώς έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Απόλλωνα να κλέψουν την μπάλα, με τον Ζοάο Πέδρο να βρίσκει τον Σαρδινέρο, ο οποίος με ευκολία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.


Η συνέχεια, βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αντιδράσουν, χωρίς να καταφέρνουν κάτι το αξιόλογο. Το επισφράγισμα του διπλού, έκανε ο Πίεχ των φιλοξενουμένων, όπου στο 83’ με κεφαλιά ψαράκι, μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

 
Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Άρνασον, Βύντρα, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μπρέβελντ, Αζίζ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ
 
Απόλλωνας: Βάλε, Σέρτζιο, Βινίσιους, Χάμπος, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια, Παπουλής, Σαρντινέρο, Ντα Σίλβα, Μάγκλιτσα