«Ξεμπούκωσε» με Μπαλταζάρ και ανέβηκε τέταρτη (video)

Την πρώτη της νίκη στα play-offs που τη φέρνει στην τέταρτη θέση, πέτυχε η ΑΕΛ εκτός έδρας απέναντι στην Ανόρθωση με 1-0. Η ομάδα του Μπαλταζάρ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο, κατάφερε να κερδίσει με τέρμα του Κυριάκου στο 13’ την ομάδα της Αμμοχώστου , η οποία αγωνιζόταν από το 6’ της αναμέτρησης με ποδοσφαιριστή λιγότερο, καθώς η αψυχολόγητη ενέργεια του Κόπριβετς, έφερε και την αποβολή του από το παιχνίδι. Με αυτό το τρίποντο η ΑΕΛ σκαρφαλώνει στην 4η θέση με 55 βαθμούς, με την Ανόρθωση να παραμένει στην 6η θέση με 39 βαθμούς.


Αποβολή Κόπριβετς και γκολ με Πίτι
Αν και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3’ με το σουτ του Άλβες να βρίσκει έτοιμο Ρομό που έδιωξε σε κόρνερ, η γκάφα του Κόπριβετς στο 6’ έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα. Ο Σλοβένος αφού πρώτα ολιγώρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Μέσκα να του κλέψει την μπάλα στη συνέχεια αγκάλιασε από πίσω τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ αποτρέποντας τον να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη του εστία. Ο διαιτητής της αναμέτρησης πολύ ορθά έδειξε την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης.

Στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια η ομάδα της Λεμεσού στο 13’, αφού προηγήθηκε τετ-α-τετ του Ράγιος, ο Κυριάκου άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι και τη λανθασμένη αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης, η μπάλα έφθασε στον Κυριάκου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα της Αμμοχώστου έδειχνε ότι μπορούσε να απειλήσει αν και αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστή λιγότερο, με τον Ρομό της ΑΕΛ να διατηρεί το υπέρ της ομάδας του προβάδισμα.   
 

Καλύτερη η Ανόρθωση, αλλά…

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη η Ανόρθωση έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, με την πρώτη καλή ευκαιρία να γίνεται το 67’ του αγώνα. Με πισινή κεφαλιά ο Βίκτορ, είδε τον Ρομό να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες της Μεγάλης Κυρίας ωστόσο δεν καρποφόρησαν στη συνέχεια, με το τέρμα του Πίτι να είναι το καθοριστικό του αγώνα.   
 


ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σάντος, Ερέρο, Σεχού, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ράγιος, Ολιβέιρα, Καρλίτος, Άλβες.
ΑΕΛ: Ρομό, Μιτρέα, Α.Κυριάκου, Αϊρόσα, Φορτούνα, Νικολάου, Σαβανέ, Πίτι, Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα.