Δεν κλείδωσε ημερομηνία επανεκκίνησης των συνομιλιών στο δείπνο

Δεν κλείδωσε ημερομηνία επανεκκίνησης των συνομιλιών το αποψινό πολύωρο δείπνο που παρέθεσε στους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.  
 
Στόχος του δείπνου από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατό, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας επί μιας νέας μεθοδολογίας για τις διαπραγματεύσεις.
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο στόχος καθορισμού ημερομηνίας επανέναρξης των διαπραγματεύσεων δεν κατέστη εφικτός, καθότι στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρεται απλώς ότι δεδομένου οι δύο ηγέτες τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στο εξωτερικό, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα βρίσκεται μαζί τους σε συνεχή επαφή, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.  
Στο ανακοινωθέν, αναφέρεται επίσης οι δύο ηγέτες είχαν μια ανοικτή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις που γνώρισε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών η διαπραγματευτική διαδικασία, ενώ αντάλλαξαν ιδέες για την περαιτέρω πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την επιστροφή του στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν προέβη σε δηλώσεις όπως συνήθως πράττει έπειτα από ανάλογες συναντήσεις, γεγονός το οποίο υποδηλοί πως ενδεχομένως οι διαφορετικές προσεγγίσεις με τις οποίες οι δύο πλευρές προσήλθαν στο δείπνο εξακολουθούν να υφίστανται και το αποτέλεσμα να μην ήταν το προσδοκώμενο.  
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρκέστηκε να παραπέμψει στο ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών.  
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»