Δάμασε τον λέοντα με 10 και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης

Σ’ ένα πραγματικό ντέρμπι, με πάθος ένταση και δυο αποβολές, ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος με την ΑΕΛ (1-1) και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα της Λευκωσίας, αν και αγωνιζόταν για ένα ημίχρονο με ποδοσφαιριστή λιγότερο (αποβολή Βάντερ στο 44’), ευτύχησε με το καλημέρα της επανάληψης να πάρει το προβάδισμα με τον Νταβίντ Μπαράλ. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση στο 81’ με τον Αρουαμπαρένα.  


Πάθος, ένταση και κόκκινη κάρτα
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τις πρώτες καλές ευκαιρίες να τις φτιάχνει η ΑΕΛ μόλις στο 2’ και 4’ με πρωταγωνιστεί τον Μέσκα. Η απάντηση εκ μέρους ΑΠΟΕΛ, έφθασε στο 9’ με τον Μπερτόλιο να δοκιμάζει διαγώνιο σουτ, τον Ρόμο να αποκρούει ασταθώς και στην επαναφορά ο Μοράις να κάνει το πλασέ και τον πορτιέρο της ΑΕΛ να απομακρύνει. Ο καλός ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε μέχρι την αναγκαστική αλλαγή της ομάδας της Λευκωσίας στο 29’, με τον Μπερτόλιο να αποχωρεί λόγω μυϊκού τραυματισμού και τον Μπαράλ να τον αντικαθιστά.


Στο 42’ ο Νικολάου έκανε φάουλ στον Μπαράλ, ο οποίος γύρισε και κτύπησε τον αρχηγό της ΑΕΛ με τον αγκώνα, εντούτοις η κίνηση του δεν έγινε αντιληπτή από το διαιτητή. Ο Κώστας Ψευδιώτης θα έπρεπε να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ.
 
Δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βάντερ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ έκανε μεν φάουλ από πίσω στον Σασί σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας, εντούτοις η κίτρινη κάρτα ήταν τραβηγμένη, αφού ο Βάντερ δεν έκανε κίνηση με τα χέρια ή τα πόδια για να κτυπήσει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.
 
Προβάδισμα με Μπαράλ, ισοφάριση και δραματικό τέλος
Με το καλημέρα της επανάληψης, ο Μπαράλ στο 52’ άνοιξε το σκορ στο Τσίρειο, με πλασέ από το σημείο του πέναλτι. Ο Ισπανός, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Λαφράνς της ΑΕΛ, και με ευκολία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόμο δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.


Καλύτερη η ομάδα της Λεμεσού στη συνέχεια, καθώς χρειαζόταν δύο τέρματα για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει την πρόκριση.


Κοντά στο γκολ έφθασε η ΑΕΛ στο 74’, με τον Μαύρου να αστοχεί μόνος από πλεονεκτική θέση.


Το παιχνίδι στα ίσα έφερε στο 81’ ο Αρουαμπαρένα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γεωργιάδη.


Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά στο Τσίρειο, με την ομάδα της Λεμεσού που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, να ψάχνει το τέρμα που θα της δώσει την πρόκριση, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Πάρντο.

Διαβάστε (ΕΔΩ) πως ήρθε η δεύτερη κόκκινη στα τελευταία λεπτά.


 


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες, Νικολάου, Πίτι, Μέσκα, Σάσι, Αρουαμπαρένα
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Λάγο, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας Βάντερ, Σωτηρίου