Ένας ελληνικός ΜΚΟ για τον εθελοντισμό έρχεται στην Κύπρο

Ένα απ' τα πιο αναπτυσσόμενα δίκτυα εθελοντών στην Ελλάδα. Μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια, με κύριο στόχο τον κοινωνικό αντίκτυπο. Ο λόγος για την ethelon η οποία δημιουργήθηκε το 2016, με την ένωση δύο διαφορετικών οργανισμών, της GloVo & του Volunteer4Greece, απαριθμώντας στο δίκτυό της περισσότερους από 10 χιλιάδες εθελοντές και 215 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ).
 
Σύμφωνα με τον Co Founder & General Director της ethelon, Κωσταπάνο Μιλιαρέση η ιδέα για τη δημιουργία της ethelon προέκυψε από τη συνειδητοποίηση της μεγάλης επιθυμίας για εθελοντισμό που υπήρχε από τη νέα γενιά αλλά και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι οργανισμοί κι εκδηλώσεις, δεν είχαν ένα συγκεκριμένο πλάνο υποδοχής και διαχείρισης τους.
 
«Σκοπός μας είναι, να είμαστε ο φορέας, που οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τον εθελοντισμό, είτε κάποιος εθελοντής, είτε κάποια ΜΚΟ, είτε κάποια εταιρία, να μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει σε εμάς», σημειώνει ο κ. Μιλιαρέσης σε συνέντευξή του στο Ρεπόρτερ Online.

O Co Founder & General Director της ethelon, Κωσταπάνος Μιλιαρέσης θα είναι ομιλητής στο Startup and Entrepreneurship Conference το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου (Αγία Παρασκευή). Για δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο κάντε κλικ εδώ.
 
 -       Ποιες υπήρξαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στον δρόμο προς την ανάπτυξη και επιτυχία της Ethelon;
Σίγουρα, όταν μια προσπάθεια είναι μη κερδοσκοπική, με κύριο στόχο τον αντίκτυπο, οι αποφάσεις έχουν σχέση όχι μόνο με το τι θα κάνεις αλλά και το πως θα το κάνεις. Πως θα καταφέρεις να αναπτυχθείς, έχοντας πάντα στο μυαλό το όραμα σου, επιλέγοντας όχι πάντα την πιο κερδοφόρα λύση, αλλά αυτή που θα σε φέρει πιο κοντά σ' αυτό που θες να πραγματοποιήσεις. Αυτή η λεπτή γραμμή μεταξύ αντίκτυπου και ανάπτυξης και το πως θα καταφέρεις να πετύχεις και τα δυο παράλληλα, ήταν απ' τα βασικά σκαλοπάτια που έπρεπε να ανεβούμε.
 
 -       Ποιοι είναι οι παράγοντες επιτυχίας; Ποιο υπήρξε το μεγαλύτερό σας επίτευγμα;
Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς περισσότερα απ' όλα, είναι οι ευκαιρίες εθελοντισμού που θα δημιουργήσουμε και προσφέρουμε. Το μεγαλύτερο μας παράσημο, είναι ότι το 55% των ανθρώπων στην πλατφόρμα μας, δεν είχαν καμία άλλη εμπειρία εθελοντισμού πριν έρθουν στην ethelon. Οπότε για πάρα πολύ κόσμο, αποτελούμε το πρώτο του βήμα, στο μονοπάτι του εθελοντισμού. Το πως καταφέρνουν άνθρωποι να εξελιχθούν μέσα απ' τις εμπειρίες που τους προσφέρουμε, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν και τους προσωπικούς τους στόχους, είναι η μεγαλύτερη μας ικανοποίηση.

 -       Ποια η σχέση σας με την Κύπρο; Ποια η άποψή σας για το startup αλλά και το εθελοντικό οικοσύστημα του νησιού;
Μπορώ να πω ότι έχουμε φίλους στο νησί. Είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε από πλευράς Δικτύων όπως το Cypriot Enterprise Link. Από πλευράς εθελοντισμού, μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να συνεργαστούμε σε άμεσο επίπεδο, παρ' όλα αυτά γνωρίζουμε ότι ένας απ' τους μεγαλύτερους οργανισμούς, η AIESEC, ανοίγει για πρώτη φορά γραφεία στην Κύπρο. Γεγονός που αναμένεται να φέρει σίγουρα μεγαλύτερη κινητοποίηση.
 
Παράλληλα, έχοντας εμπλακεί περισσότερο στο Startup Ecosystem, γνωρίζουμε ότι υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο κι απ' το 2012 αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς, οπότε αναμένουμε στο σύντομο μέλλον να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση από πλευράς επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων.

Δειτε Επισης

Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα
Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό