52 επικίνδυνα προϊόντα στην κοινοτική αγορά

Εντοπίστηκαν 52 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά των καταναλωτών.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, την εβδομάδα 10-16/04/2017 (GRAS-RAPEX – Report 15) κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα 52 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά των καταναλωτών.
 
Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.
 
Τα 52 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως: Είκοσι τέσσερα (24) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, δεκατρία (13) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, έντεκα (11) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, δύο (2) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, και δύο (2) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών. Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και τους αντίστοιχους συνεπαγόμενους κινδύνους τους, πορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.
 
Επικίνδυνο καλλυντικό
 
Στο μεταξύ, έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί καλλυντικό προϊόν, υπό την ονομασία DeAura D`or mystére - Eye Performer Gel Supérieure, λόγω του ότι περιέχει απαγορευμένα συντηρητικά και δεν είναι σύμφωνο με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη της ΕΕ ότι στην κοινοτική αγορά ότι έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί το εν λόγω προϊόν το οποίο στον Τύπο/Αρ. Μοντέλου αναγράφει άγνωστος, με Bar code: 7290106492387, αρ. Παρτίδας : 07091816 και χώρα προέλευσης το Ισραήλ. Η χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρση είναι η Εσθονία.
 
Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του προϊόντος και για το λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν το έχει στην κατοχή του να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν αυτό, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στο τηλέφωνο 22-608606. 
 

Δειτε Επισης

Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα
Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό