Η τουρκική αντιπολίτευση κατέθεσε προσφυγή για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Το Ρεπουπλοκανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) υπέβαλε το αίτημά του για ακύρωση του δημοψηφίσματος στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν λέγοντας ότι “είναι εκλογές χωρίς σφραγίδες οι οποίες έχασαν την νομιμότητά τους”.
 
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε πως όλοι γνωρίζουν πως εκείνοι που κέρδισαν στο δημοψήφισμα είναι εκείνοι που είπαν όχι, προσθέτοντας ότι “προσπάθησαν να πάρουν το αποτέλεσμα που δεν κατάφεραν με την καταπίεση και τις απειλές επιστρατεύοντας την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή”.
 
Ο Μπουλέντ Τεζτζάν ανέφερε: “Κλάπηκαν πακέτα, χρησιμοποιήθηκαν ψήφοι που παράχθηκαν από έξω. Χρησιμοποιήθηκαν ψήφοι που δεν είχαν σφραγίδα. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε αποτέλεσμα και επιστρατεύτηκε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή”.
 
Νωρίτερα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο αρχηγός του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή δεν έκανε το καθήκον της και πως την δύναμη της δεν την λαμβάνει από τον λαό και το δίκαιο αλλά από ένα συγκεκριμένο κόμμα εξουσίας.  
 
Στον αντίποδα, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομέρ Τσελίκ καταδίκασε τα «πολιτικά υποκινούμενα» σχόλια που διατυπώθηκαν σε βάρος της απόφασης του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) να αποδεχθεί ως έγκυρα τα ψηφοδέλτια χωρίς επίσημη σφραγίδα στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
 
“Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) το κάνει πάντα αυτό”, ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου, της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μπουλέντ Τουράν, μετά την ένσταση του CHP στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
 
Ο Μπουλέντ Τουράν ανέφερε ότι μέχρι σήμερα το CHP δεν σεβάστηκε ποτέ την βούληση του λαού έπειτα από εκλογές. Πρόσθεσε ότι το ίδιο τους είχαν καταλογίσει και οι πρώην πρόεδροι της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, Ντεμιρέλ και Μεντερές. “Επομένως εμείς είμαστε συνηθισμένοι αλλά στη συνέχεια η κοινή γνώμη θα το αποδεχτεί αυτό. Και το CHP πιστεύω ότι θα το δεχτεί με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε. Για τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια ανέφερε ότι είναι ένα τεχνικό ζήτημα. “Δεν υπάρχει κανένας ισχυρισμός ότι χρησιμοποιήθηκε νοθευμένη ψήφος, πουθενά δεν υπάρχει παρόμοιος ισχυρισμός”, υποστήριξε. Ανέφερε ότι σε κάθε κάλπη υπήρχε εκπρόσωπος από το κάθε πολιτικό κόμμα και πως στο θέμα της καταμέτρησης δεν υπάρχει καμιά διαμάχη.

Δειτε Επισης

«Χειρουργικό» χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Στόχος ηγετικό στελέχος της Χεζμπολάχ
Νταντά πήρε αποζημίωση 2,78 εκατ. από πρώην εργοδότη-Την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Ξεπέρασαν τους 274 οι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
Εκατοντάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο-Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ στην Μπεκάα-«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις στον Λίβανο»
Νεκρός έφηβος στη Βρετανία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη μέση του δρόμου
Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της