Βρετανικά κόμματα-Οι πρώτες αντιδράσεις για τις πρόωρες εκλογές

Το σύνολο των ηγετών των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στη Βρετανία χαιρέτισαν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου από την Τερέζα Μέι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
 
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν καλωσόρισε την ευκαιρία αντίστασης «σε αυτή την κυβέρνηση με την οικονομική ατζέντα που προκαλεί αβεβαιότητα», προσθέτοντας ότι το κόμμα του προσφέρει μία αποτελεσματική εναλλακτική επιλογή.
 
Σημειώνεται ότι στις νεότερες δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί υπολείπονται των Συντηρητικών από 18% έως 21%, ενώ τα πρακτορεία στοιχημάτων δίνουν 100% πιθανότητες στο σενάριο αποχώρησης του κ. Κόρμπιν από τη ηγεσία του κόμματός του την επομένη των εκλογών.
 
Η Νίκολα Στέρτζιον του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, η οποία έχει εκκινήσει τη διαδικασία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας, αντέδρασε καλώντας μέσω Twitter τους ομοεθνείς της ψηφοφόρους να αντισταθούν.
 
«Οι Τόρις βλέπουν μια ευκαιρία να μετακινήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο προς τα δεξιά, να επιβάλουν ένα σκληρό Brexit και να εφαρμόσουν βαθύτερες περικοπές. Ας αντισταθούμε για τη Σκωτία», ήταν το μήνυμα της Πρωθυπουργού της Σκωτίας. Σε νεότερη δήλωσή της πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά τη Σκωτία, η κίνηση αυτή είναι ένα τεράστιο πολιτικό λάθος από την Πρωθυπουργό», καθώς θα δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να απορρίψουν τη «διχαστική» ατζέντα των Τόρις.
 
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι επίσης χαιρέτισαν την ευκαιρία «να καθορίσουν οι Βρετανοί το μέλλον τους» και «να αποφευχθεί ένα καταστροφικό σκληρό Brexit» με παραμονή στην ενιαία αγορά.
 
Ο νέος ηγέτης του UKIP Πολ Νάταλ καλωσόρισε την ευκαιρία να αποδείξει ότι το κόμμα του είναι το μοναδικό που είναι απολύτως δεσμευμένο σε ένα «ξεκάθαρο, γρήγορο και αποδοτικό Brexit». Χαρακτήρισε πάντως «κυνική» την απόφαση της Πρωθυπουργού, εκτιμώντας ότι υπαγορεύτηκε περισσότερο από την αδυναμία των Εργατικών παρά από το συμφέρον της χώρας.
 
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία ανακοίνωσε η Μέι

Δειτε Επισης

Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους στην Ινδία
Επιβάτης στο ίδιο αεροπλάνο στην Ινδία δύο ώρες πριν καταπέσει ισχυρίζεται ότι είχε τεχνικά προβλήματα
Τα ερωτήματα για το σύστημα προσγείωσης και τα πρώτα σενάρια της συντριβής αεροσκάφους στην Ινδία
Απίστευτο βίντεο του μοναδικού επιζών από την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία-Περπατά μόνος του προς το ασθενοφόρο
Χάθηκαν τα ίχνη του 46χρονου Γεώργιου Χριστοφή από τη Λάρνακα (pic)
Δίπλα στην έξοδο κινδύνου καθόταν ο επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδία
Reuters: Στους 290 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία-Τι εξετάζουν οι ειδικοί
Ο Νετανιάχου ξαναγράφει την «Τέχνη του Πολέμου»-Χτυπάει τη Χαμάς εκ των έσω με παραστρατιωτικές μονάδες
Νέο βίντεο με την απογείωση και την συντριβή του αεροπλάνου στην Ινδία
Απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης των χώρων εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων