Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει χθες έναν πύραυλο από πεδίο δοκιμών κοντά στο Σινπό, στις ανατολικές ακτές της, αλλά η δοκιμή απέτυχε, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ο άγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής πύραυλος φέρεται να ανατινάχθηκε αμέσως μετά την εκτόξευση.
 
Η συγκεκριμένη αποτυχημένη δοκιμή καταγράφεται μία ημέρα έπειτα από μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδείχθηκαν σύμφωνα με ειδικούς νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι.
 
Η διπλωματία της Νότιας Κορέας έκρινε εξάλλου ότι η νέα εκτόξευση πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα απειλεί όλο τον κόσμο και απείλησε ότι θα λάβει μέτρα για να τιμωρηθεί η Πιονγκγιάνγκ εάν προχωρήσει σε νέες προκλήσεις, όπως μια πυρηνική δοκιμή ή η εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.
 
Ενήμερος ο Τραμπ
 
Μπορεί να ειπωθεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι δεν εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος κατά την αποτυχημένη δοκιμή που έγινε νωρίτερα σήμερα, αλλά η εκτίμηση των δεδομένων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε πριν από λίγο ένας Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ενας δεύτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πύραυλος αυτός φαίνεται ότι είναι σχεδιασμένος για να εκτοξεύεται από τη στεριά.
 
Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ  Μάτις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του, ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοί του για στρατιωτικά θέματα έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας. Ο Τραμπ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το ζήτημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μάτις.
 
Η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και η δέσμευσή της στη συμμαχία της με τη Νότια Κορέα είναι ισχυρότερες από ποτέ, διαμήνυσε από την πλευρά του σήμερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη δοκιμή ενός βορειοκορεατικού πυραύλου. Οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου έγιναν σε μια πασχαλινή λειτουργία για τους Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.
 
Ο Πενς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Κορέα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σεούλ θα συναντηθεί με τον προσωρινό πρόεδρο Χουάνγκ Κίο-αν και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τσουνγκ Σίε-κιουν. Θα συμμετάσχει επίσης σε μια συνάντηση με ντόπιους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, "ο αντιπρόεδρος θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευση" των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και θα συζητήσει με τη νοτιοκορεατική ηγεσία το βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ στην Μπεκάα-«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις στον Λίβανο»
Νεκρός έφηβος στη Βρετανία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη μέση του δρόμου
Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι έγιναν ποτάμια από ξαφνική νεροποντή στις Κάννες
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα