Τα υπέρ και τα κατά της μη εξόδου στην Ευρώπη

Η τελευταία φορά που η Ομόνοια δεν αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2002-03. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα το σενάριο φαντάζει και πάλι ως πιθανόν. Τη σεζόν 2017-18 οι πράσινοι ενδεχομένως να μην περιλαμβάνονται στους εκπροσώπους της Κύπρου στην Ευρώπη.
 
Έχοντας αποκλειστεί από το κύπελλο και η διαφορά της από την τελευταία προνομιούχο θέση (3η) να είναι στους οκτώ βαθμούς, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της Ομόνοιας.
 
Πιο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα της Λευκωσίας είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης και παράλληλα η κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΑΠΟΕΛ ή τον Απόλλωνα, δύο ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και συνεχίζουν στο κύπελλο. Θυμίζουμε ότι αν πάρει το κύπελλο κάποια ομάδα από τις τρεις πρώτες, τότε το εισιτήριο κερδίζει και η τέταρτη στη βαθμολογία.
 
Κατά
-Μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου, όμως για μία ομάδα σαν την Ομόνοια είναι σχεδόν ντροπή να μην κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αποτελεί πλήγμα στο πρεστίζ της ομάδας.
-Ήδη έχει κατρακυλήσει στην ευρωπαϊκή κατάταξη της ΟΥΕΦΑ – βρίσκεται στην 178η θέση. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις κληρώσεις.
-Η προοπτική της Ευρώπης είναι ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί για να πείσει κάποιο παίκτη να ενταχθεί στο ρόστερ.
 
 
Υπέρ
-Με τον Πάμπο Χριστοδούλου η Ομόνοια κάνει νέα αρχή. Ο επιπρόσθετος χρόνος που θα κερδίσει για την προετοιμασία της νέας σεζόν, ίσως να είναι πολύτιμος. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες τους πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ θα γίνουν στις 29 Ιουνίου και 6 Ιουλίου.
-Ο Κύπριος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να πείσει ότι μπορεί να παράγει έργο μέσα από μία διαδικασία συνεχόμενων αγώνων και όχι από παιχνίδι νοκ άουτ. 
 -Ένα μεγάλο θετικό είναι ότι θα μπει στη νέα χρονιά χωρίς το άγχος της Ευρώπης. Κακά τα ψέματα είναι ένα κεφάλαιο που βασανίζει την Ομόνοια, μιας και είναι η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες που δεν αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό όμιλο και κάθε χρόνο η πίεση – κυρίως μετά από αποτυχία – είναι τεράστια.