Απατεώνες εκμεταλλεύονται την ασθένεια του παιδιού μου για να κερδίσουν χρήματα

 Την ώρα που χιλιάδες πολίτες, ευαισθητοποιημένοι από τις εκκλήσεις συνανθρώπων μας για οικονομική στήριξη (για σοβαρούς λόγους), σπεύδουν να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν, κάποιοι απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους πωλώντας εικονίτσες, σαπουνάκια και άλλα χειροποίητα αντικείμενα κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι πρόκειται για έρανο προς ενίσχυση πασχόντων συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν τους έδωσαν καμία εξουσιοδότηση να κάνουν έρανο για λογαριασμό τους. 
 
"Είναι ντροπή να εκμεταλλεύονται κάποιοι απατεώνες την ασθένεια του παιδιού μου για να κερδίζουν χρήματα, δεν το δέχομαι, καταγγέλλει στο Ρεπόρτερ ο πατέρας της μικρής Νεφέλης, Λάμπης Παναγιωτίδης. Η ιστορία της οικογένειας του Λάμπη και της Σοφίας Παναγιωτίδη οι οποίοι απηύθυναν πριν από μερικούς μήνες δημόσια έκκληση για οικονομική βοήθεια, επειδή η 10χρονη κόρη τους Νεφέλη πάσχει από β'-ομόζυγο Μεσογειακή Αναιμία και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας  ώστε να μεταβεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών με δότη το μικρότερο αδερφάκι της, κατάφερε να συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν οικονομικά την οικογένεια.
 
Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, "πληροφορήθηκα χθες που επέστρεψα στην Κύπρο από την Ιταλία για να φέρω το μικρότερο παιδί μου μετά τηνολοκλήρωση της μεταμόσχευσης, ότι στο Mall Έγκωμης, Πάφου και Λεμεσού, κάποιοι άνθρωποι εδώ και καιρό πωλούν εικονίτσες, σαπουνάκια και κάποια άλλα χειροποίητα αντικείμενα για να βοηθήσουν την οικογένειά μου. Ποτέ δεν εξουσιοδότησα κανέναν να κάνει έρανο για εμάς. Είναι ψεύτες οι άνθρωποι αυτοί και λυπάμαι πραγματικά γι'αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.
Ο κόσμος μας στήριξε τότε που έπρεπε να φύγουμε, μόλις όμως συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειαζόμασταν αμέσως σταμάτησε και ο έρανος  και η πώληση λαχνών οι οποίοι ήταν σφραγισμένοι από το Υπουργείο Εσωτερικών για το σκοπό αυτό".
 
Ο κ. Παναγιωτίδης, ξεκαθαρίζει ότι ο έρανος τελείωσε και παρακαλεί τον κόσμο να μην αγοράζει τίποτα που είναι προς ενίσχυση της οικογένειάς του καθώς ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμειξη ούτε έλαβε ποτέ χρήματα από κανέναν από αυτούς τους πωλητές.
 
"Ο κόσμος μας βοήθησε και είμαστε ευγνώμων, είμαστε εντάξει και ευχαριστούμε πολύ όλους. Υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν στο λογαριασμό της Νεφέλης και 1 και 2 ευρώ απλά για να μας βοηθήσουν. Δε θέλω να γίνει κανένας συμπολίτης μου ο οποίος θέλει να βοηθήσει, θύμα απατεώνων" καταλήγει ο κ. Παναγιωτίδης ο οποίος ενημέρωσε και την αστυνομία για το θέμα προκειμένου να λάβει τα μέτρα της.
 
Ο Λάμπης Παναγιωτίδης, θα μεταβεί ξανά στην Ιταλία τη Δευτέρα έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στη μικρή Νεφέλη  που αναρρώνει, αναμένοντας νεώτερα από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της. 
 
 Διαβάστε εδώ όλη την ιστορία της μικρής Νεφέλης
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα
Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό