Ο νέος Εντόι της Κοπεγχάγης!

Ως μια χαρακτηριστική περίπτωση επανάληψης της ιστορίας αξιολογούν τα δανέζικα Μ.Μ.Ε. την επικείμενη μεταγραφή του Πιέρου Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη. Σε δημοσίευμά της η Ekstra Bladet συγκρίνει τον διεθνή Κύπριο επιθετικό με τον Σενεγαλέζο Νταμ Εντόι, ο οποίος είχε μετακινηθεί στην Κοπεγχάγη από τον Παναθηναϊκό το 2009.
Ο λόγος απλός: και οι δύο άσοι «ξύπνησαν» το ενδιαφέρον του δανέζικου συλλόγου κατόπιν εξαιρετικών εμφανίσεων (και τερμάτων) εναντίον του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το 2007, στο Κύπελλο UEFA, ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Εντόι είχε επικρατήσει 1-0 της ομάδας του Στόλε Σόλμπακεν, ο οποίος δεν ξέχασε τι έκανε ο Σενεγαλέζος στράικερ στους Γκράβγκααρντ και Χάνγκελαντ, εξ ου και δύο χρόνια αργότερα προχώρησε στην απόκτησή του.
Τον περασμένο Αύγουστο ο Σωτηρίου έκανε ανάλογη εντύπωση στον Νορβηγό τεχνικό της Κοπεγχάγης, η οποία στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ. Ο 24χρονος μάλιστα σκόραρε στον επαναληπτικό του ΓΣΠ και ταλαιπώρησε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα των Δανών, οι οποίοι πλέον είναι αποφασισμένοι να τον καταστήσουν την πιο ακριβή μεταγραφή από κυπριακό σύλλογο σε αντίστοιχο του εξωτερικού.
Σύμφωνα με την Ekstra Bladet ο Σωτηρίου ταιριάζει… γάντι στο σύστημα του Σόλμπακεν ως διάδοχος του Αντρέας Κορνέλιους, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνει η επόμενη (μεγάλη) πώληση της Κοπεγχάγης.