Δεν θα κλείσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Λεμεσό

Καθησυχάζουν οι διαχειριστές του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Λεμεσού όσους ανησύχησαν, μετά τις φήμες περί τερματισμού λειτουργίας του καταστήματος  του Δήμου Λεμεσού. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, δημοτική σύμβουλος Αθηνά Σπύρου δηλώνει πως το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού συνεχίζει κανονικά να επιτελεί το έργο του προς τους άπορους συνανθρώπους μας και διερωτάται πώς προέκυψε το θέμα που αναπαράγεται από ΜΜΕ, "με αποτέλεσμα να αναστατώνονται ευαίσθητες και επηρεαζόμενες ομάδες συμπολιτών μας την Αγία Εβδομάδα".
 

Πήραν πασχαλινό πακέτο οι άποροι

 Το κοινωνικό έργο του Δήμου Λεμεσού δεν σταματά, αλλά ενισχύεται κατά την περίοδο των γιορτών. Έτσι τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν σε άπορες οικογένειες και δυσπραγούντες πολίτες 180 ενισχυμένα παρχαλινά πακέτα. Όπως αναφέρει η κ. Σπύρου, της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, στόχος του Δήμου είναι να μην στερηθεί κανένας πολίτης στο πασχαλινό τραπέζι τα απαραίτητα.

Η παράδοση των πασχαλινών πακέτων έγινε σε όλους όσοι ζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, ενώ ταυτόχρονα καλύφθηκαν πλήρως πολλά έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης βοήθειας.
 

Ενισχύεται το έργο κοινωνικής πρόνοιας

 Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και ολόχρονα, "όχι μόνο με την παραχώρηση πακέτων βοηθείας, αλλά και με σχεδιασμό νέων θεσμικών αλλαγών, όπως για παράδειγμα, μελέτη και λειτουργία ιατρείου ημέρας, ανακαίνιση και νέες χρήσεις του χώρου όπου στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργία στέγης ημέρας για άστεγους, αλλά και ενίσχυση του προγράμματος απογευματινής απασχόλησης εφήβων", προστίθεται σε ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλους οργανωμένους φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο, όπως είναι οι κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικοί φορείς, αλλά και ειδικότερα η Μητρόπολη Λεμεσού.  Στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινές δράσεις για καλύτερη υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δειτε Επισης

Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα
Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό