Δεν θα κλείσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Λεμεσό

Καθησυχάζουν οι διαχειριστές του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Λεμεσού όσους ανησύχησαν, μετά τις φήμες περί τερματισμού λειτουργίας του καταστήματος  του Δήμου Λεμεσού. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, δημοτική σύμβουλος Αθηνά Σπύρου δηλώνει πως το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού συνεχίζει κανονικά να επιτελεί το έργο του προς τους άπορους συνανθρώπους μας και διερωτάται πώς προέκυψε το θέμα που αναπαράγεται από ΜΜΕ, "με αποτέλεσμα να αναστατώνονται ευαίσθητες και επηρεαζόμενες ομάδες συμπολιτών μας την Αγία Εβδομάδα".
 

Πήραν πασχαλινό πακέτο οι άποροι

 Το κοινωνικό έργο του Δήμου Λεμεσού δεν σταματά, αλλά ενισχύεται κατά την περίοδο των γιορτών. Έτσι τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν σε άπορες οικογένειες και δυσπραγούντες πολίτες 180 ενισχυμένα παρχαλινά πακέτα. Όπως αναφέρει η κ. Σπύρου, της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, στόχος του Δήμου είναι να μην στερηθεί κανένας πολίτης στο πασχαλινό τραπέζι τα απαραίτητα.

Η παράδοση των πασχαλινών πακέτων έγινε σε όλους όσοι ζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, ενώ ταυτόχρονα καλύφθηκαν πλήρως πολλά έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης βοήθειας.
 

Ενισχύεται το έργο κοινωνικής πρόνοιας

 Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και ολόχρονα, "όχι μόνο με την παραχώρηση πακέτων βοηθείας, αλλά και με σχεδιασμό νέων θεσμικών αλλαγών, όπως για παράδειγμα, μελέτη και λειτουργία ιατρείου ημέρας, ανακαίνιση και νέες χρήσεις του χώρου όπου στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργία στέγης ημέρας για άστεγους, αλλά και ενίσχυση του προγράμματος απογευματινής απασχόλησης εφήβων", προστίθεται σε ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλους οργανωμένους φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο, όπως είναι οι κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικοί φορείς, αλλά και ειδικότερα η Μητρόπολη Λεμεσού.  Στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινές δράσεις για καλύτερη υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δειτε Επισης

Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Ξεκαθαρίζει για τις ανασκαφές σε λάθος σημεία η ΔΕΑ-«Ανακριβής ισχυρισμός»
Παραμένουν τα ίδια δεδομένα για τις οφειλές των Σωματείων-«Οι αποφάσεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί»
ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στα κατεχόμενα-10 τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Α. Βαφεάδης: Σύντομα αρχίζουν έργα εκβάθυνσης μαρίνας Λάρνακας από την ανάδοχο εταιρεία