Η έδρα βγάζει πρωταθλητή!

Με το πέρας του πρώτου μισού της β’ φάσης του πρωταθλήματος το σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο στο τέλος της α’ φάσης. Ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ο κοντινότερος διώκτης του ευρίσκεται στο -4 (τότε ήταν η ΑΕΚ, τώρα ο Απόλλων), ενώ ο τρίτος της παρέας ήταν τότε στο -5 (Απόλλων) και τώρα στο -6 (ΑΕΚ).
Στις εναπομένουσες αγωνιστικές όλοι θα παίξουν εκ νέου με όλους, ωστόσο υπάρχει μια παράμετρος που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε ειδοποιό διαφορά: η έδρα. Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ, ο οποίος δεν έχει ήττα στο γήπεδο του και τέσσερις μακριά από αυτό, θα παίξει τετράκις στο ΓΣΠ! Η μοναδική έξοδός του θα είναι στο «Τσίρειο» για ν’ αντιμετωπίσει την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής (έβδομης των πλέι οφ.
Ο δεύτερος Απόλλων έχει τρία παιχνίδια στο «Τσίρειο» (ΑΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση), αλλά θα φιλοξενηθεί από τους άμεσους ανταγωνιστές του για τον τίτλο (ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ). Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση ευρίσκεται η τρίτη ΑΕΚ, καθώς θα υποδεχτεί τους συλλόγους της Λεμεσού (Απόλλωνα, ΑΕΛ), αλλά θα πάει δις στο ΓΣΠ (Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ) και μία φορά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (Ανόρθωση).
 
1. ΑΠΟΕΛ (71β.)
Ανόρθωση
ΑΕΛ*
ΑΕΚ
Ομόνοια*
Απόλλων
 
2. ΑΠΟΛΛΩΝ (67β.)
ΑΕΛ
ΑΕΚ*
Ομόνοια
Ανόρθωση
ΑΠΟΕΛ*
 
3. ΑΕΚ (65β.)
Ομόνοια*
Απόλλων
ΑΠΟΕΛ*
ΑΕΛ
Ανόρθωση*
Σημείωση: Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια