Με Πέδρο, με Σωφρόνη, σε πρωτάθλημα, σε Σούπερ Καπ, σε Λεμεσό, σε Λευκωσία...

«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στη Δυτική εξέδρα του Τσιρείου μετά το τέλος του ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ που βρήκε τους «γαλάζιους» της Λεμεσού νικητές με 1-0, χάρη στο γκολ του Φώτη Παπουλή στο 41’.
 
Η ομάδα της Λεμεσού γι’ άλλη μια φορά φέρος κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ και έδωσε το δικαίωμα στους οπαδούς της να αισθάνονται ανώτεροι, και όχι άδικα, του βασικού συνδιεκδικητή του τίτλου.
 
Ο Απόλλωνας αποδεικνύει στους αγώνες κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ ότι είναι- τουλάχιστον αυτή την περίοδο- καλύτερη ομάδα. Οι «γαλάζιοι» μετρούν 13 βαθμούς στα έξι παιχνίδια που τέθηκαν αντιμέτωπο με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία), έναντι 8 της ΑΕΚ (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και μόλις τριών του ΑΠΟΕΛ (τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες).
 
Το… κακό για τον Απόλλωνα ήταν η απώλεια βαθμών στα παιχνίδια με ΑΕΛ και Ανόρθωση στους αγώνες των play off, όπου «πέταξε» πέντε βαθμούς, εν αντιθέσει με τους «γαλαζοκίτρινους» που στραβοπατούν μόνο απέναντι σε Απόλλωνα και ΑΕΚ (έξι χαμένοι βαθμοί) και ως εκ τούτου διατηρούν το πάνω χέρι για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Τον κέρδισε παντού με κάθε τρόπο
Τρεις νίκες του Απόλλωνα και μια ισοπαλία είναι ο απολογισμός των τεσσάρων αναμετρήσεων που έδωσαν φέτος Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε τους «γαλαζοκίτρινους» στη Λευκωσία με 2-1 για το Σούπερ Καπ με προπονητή τον Πέδρο Εμάνουελ.
 
Επικράτησε 2-0 στο Τσίρειο για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο και έχοντας πολλές απουσίες και 1-0 στα play off ξανά με τον Κύπριο τεχνικό.
 
Ο Απόλλωνας τρέχει ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων κόντρα στον ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ). Οριστικά πλέον η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΠΟΕΛ στο τέλος του πρωταθλήματος.
 
Τα πιο πάνω αποδεικνύουν πως μάλλον ο Απόλλωνας θα έχει το πάνω χέρι στο ενδεχόμενο που ο τίτλος του πρωταθλητή κριθεί στη Λευκωσία την τελευταία αγωνιστική, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά του κυπέλλου οι «γαλαζοκίτρινοι» θα είναι αυτοί που θ’ απεύχονται να βρουν στον δρόμο τους το «τρένο» του Σωφρόνη.