Πώς να περάσετε το Πάσχα στη Λεμεσό

Προτάσεις για πασχαλινές εξορμήσεις και ψυχαγωγία στο πνεύμα των ημερών, έρχονται από Δήμους  και κοινότητες  της Λεμεσού, προσφέροντας την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να διασκεδάσουν και να βρεθούν σε χώρους όπου αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα του τόπου μας. 
Στη Γερμασόγεια 
Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει και φέτος Πασχαλινές εκδηλώσεις.
Την Δευτέρα του Πάσχα 
Στις 4 το απόγευμα θα οργανωθούν παραδοσιακά παιγνίδια (σακκουλοδρομίες, κουταλοδρομίες, παιχνίδι με το πορτοκάλι/λεμόνι, σχοινί-κάτεργο, κ.α.) στο πάρκο των Κυνηγών, δίπλα από το γήπεδο (πλαστικό χλοοτάπητα) της Γερμασόγειας, στο χωριό. Στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης: - Θα παρουσιαστεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τη Σχολή Χορού Swing Latino (Κούλλας Ηροδότου) και τη Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Γερμασόγειας υπό την καθοδήγηση του κ. Κώστα Καρεκλά και μουσική από επαγγελματία Dj. - Θα υπάρχουν φουσκωτά για τα μικρά παιδιά. - Θα λειτουργεί περίπτερο από το ΣΚΕ Γερμασόγειας όπου θα πωλούνται ποτά, αναψυκτικά και διάφορα εδέσματα (ρέσι, κούπες, κ.α.).
Τρίτη του Πάσχα
Στις 5 το απόγευμα θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ «Παντρεμένων – Ελεύθερων» στο γήπεδο (πλαστικό χλοοτάπητα) της Γερμασόγειας, στο χωριό. Στις 7 το βράδυ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί τόμπολα, όπου τα έσοδα θα διατεθούν στο ΣΚΕ Γερμασόγειας.
Στη Μέσα  Γειτονιά 
Την Δευτέρα του Πάσχα
Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών 4:00μ.μ Σχοινί 4:30μ.μ Σακκουλοδρομίες 5:00μ.μ Αυγοδρομίες 5:30μ.μ Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα ΓειτονιάΑπό τις 4:00μ.μ θα προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες.
Στο Άρσος 
Την Μεγάλη Παρασκευή 
9:00μ.μ. Στολισμός Επιταφίου από τις νεανίδες του χωριού 3:00μ.μ. Ακολουθία της Αποκαθήλωσης 6:00μ.μ. Ακολουθία του Επιταφίου. Εγκώμια προς την Θεοτόκο από την Χορωδία Νεανίδων του χωριού. Περιφορά του Επιταφίου στις οδούς Αξιστράτηου, Μεγάλου Κωνσταντίνου, Μητροπολίτη Νικηφόρου, Αφροδίτης, Αξιστράτηου, Πλατεία Αποστόλου Φιλίππου
Το Μεγάλο Σάββατο
7:00π.μ. Κρυφή Ανάσταση 2:00μ.μ. Μάζεμα ξύλων για την Λαμπρατζιά 11:00μ.μ. Ακολουθία Αναστάσεως 00: 00 Καλός Λόγος
 Την Κυριακή του Πάσχα 
11:00π.μ. Εσπερινός της Αγάπης 4:00μ.μ. Εκδηλώσεις στην Πλατεία: Αυγοδρομίες, Σακκουλοδρομίες ,Τράβηγμα σχοινιού Αρσιώτες VsΠέζουνοι,Τόμπολα, Παραδοσιακά Παιχνίδια (Μαντήλι, Φούρνος, Ζίζιρος, Πρώτη Ελιά ,Τρείς έντεκα τρείς δώδεκα κλπ.)
 Δευτέρα του Πάσχα 
12:00μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης 4:00μ.μ. Τόμπολα, Παραδοσιακά Παιχνίδια στην Πλατεία
 Τρίτη του Πάσχα
7:00π.μ. Πανηγυρίζει η Αρχαία Εκκλησία Παναγίας Καθολικής. Μετά την λειτουργία θα προσφερθούν κόκκινα αυγά , φλαούνα, κρασί και ζιβανία.
 Στη Βάσα Κοιλανίου 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βάσας Κοιλανίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων και τη Νεολαία της Βάσας προγραμματίζουν εκδηλώσεις κατά τις μέρες του Πάσχα.
Το Μεγάλο Σάββατο 
Μετά την πρώτη Ανάσταση η Νεολαία της Βάσας θα οργανώσει αγώνες Mini Football στον χώρο του Μουσείου Ζιβανίας. Μετά την Αναστάσιμη Ακολουθία θα προσφερθούν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Φλαούνα, Κόκκινα Αυγά και Κατσικίσιο Γάλα.
Κυριακή του Πάσχα 
Θα διεξαχθούν διαγωνισμοί στο τάβλι, στην πιλόττα και στο σκάκι  Θα παίζονται στην πλατεία και στον αυλόγυρο της εκκλησίας παραδοσιακά παιχνίδια όπως Σχοινί, Σχοινάκι, Αυκά- αυκά πουλώ τα, Πού είναι η Μαργαρίτα, Ένα λεπτό κρεμμύδι, Ζίζυρος, Καμάρα του Ππασιά, Ξερός ποταμός, Σκουλουκούι και άλλα που μπορεί να προκύψουν Ορχήστρα με ζωντανή μουσική και χορό
Δευτέρα του Πάσχα 
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Στην Ακαπνού 
Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα 
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων της Ακαπνού διοργανώνει πασχαλινές εκδηλώσεις στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 3 και 30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά παιχνίδια και κλήρωση πασχαλινού λαχείου.

Δειτε Επισης

Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα
Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας