Προηγούμενη φορά επί… Χριστόφια! (pics, vids)

Η τρίτη νίκη της ΑΕΚ επί της Ανόρθωσης σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους στο τρέχον πρωτάθλημα έφερε την υπογραφή του. Το προχθεσινό 1-0 στην «ΑΕΚ-Αρένα» διαμορφώθηκε από δικό του τέρμα στο 84’, το οποίο κράτησε τους Λαρνακείς σε θέση ισχύος για την έξοδο στην Ευρώπη και τους έβαλε ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Στη 17χρονη καριέρα του ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης έχει σημειώσει πολυάριθμα και πολύ σημαντικά τέρματα, ωστόσο η ηδονή της επίτευξης ενός νικητήριου γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος του είχε μείνει για μεγάλο διάστημα ξένη.
 
Προ πενταετίας
Η αμέσως προηγούμενη (της προχθεσινής) φορά που ένα δικό του τέρμα χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς ήταν πριν από πέντε χρόνια, όταν ακόμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και προπονητής του ΑΠΟΕΛ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς!


Στις 29 Ιανουαρίου 2012, στο ΓΣΠ, με σκόρερ τον Χαραλαμπίδη στις καθυστερήσεις οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν καταβάλει 2-1 τον Απόλλωνα για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος, το οποίο εν τέλει κατέληξε στην ΑΕΛ.
Εντυπωσιακές είναι και οι υπόλοιπες παράμετροι των νικητήριων τερμάτων του «Μπίδη»: αμφότερα σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων, σε εντός έδρας ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (προβολή) και με τον σκόρερ αφ' ενός να περνά στο παιχνίδι ως αλλαγή, αφ' ετέρου ν’ αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με τον Ιβάν Τριτσκόφσκι (σ.σ. έστω κι αν ο Σκοπιανός επιθετικός απουσίαζε από το προχθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ)!

Θυμηθείτε τα δύο πιο πρόσφατα νικητήρια τέρμα του Χαραλαμπίδη:
ΑΠΟΕΛ - Απόλλων 2-1 (29.01.2012)

 
ΑΕΚ Ανόρθωση 1-0 (12.04.2017)