Δείτε την περιφορά του Επιταφίου στις Κεντρικές Φυλακές (video-pics)

Όπως σε ολόκληρη την Κύπρο έτσι και στις Κεντρικές Φυλακές οι κατάδικοι είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα και να παρακολουθήσουν την τελετή της αποκαθήλωσης και την περιφορά του επιταφίου. Στις 3 το μεσημέρι κατάδικοι και στελέχη του σωφρονιστικού ιδρύματος έσπευσαν στην εκκλησία των φυλακών και εκκλησιάστηκαν, ενώ ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στις πτέρυγες.

 

Σημειώνεται πως καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η Εκκλησία των Φυλακών τελούσε τη Θεία Λειτουργία κανονικά με τη συμμετοχή των φυλακισμένων. Αύριο, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης θα ακουστεί και στην εκκλησία των φυλακών, ενώ την Κυριακή η διεύθυνση έχει ήδη προετοιμαστεί για το ψήσιμο του οβελία.

Την Δευτέρα και την Τρίτη στους χώρους των φυλακών θα λάβουν χώρα τα καθιερωμένα παραδοσιακά παιχνίδια. Εντωμεταξύ, ενόψει των εορτών τις επόμενες ημέρες οι φυλακισμένοι θα δικαιούνται πιο συχνές επισκέψεις από συγγενικά τους πρόσωπα.

 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Μετέτρεψε το βαν του σε αποθήκη για τα αδασμολόγητα καπνικά ο 60χρονος-Απασχόλησε ξανά τις Αρχές
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Χειροπέδες και σε 15χρονο για την επίθεση και ληστεία ζεύγους στην Πάφο
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις