ΑΠΟΕΛ: Ρουέδα, ο δεύτερος!

Μολονότι ευρισκόμαστε ακόμη στο μέσο της β’ φάσης του πρωταθλήματος και στα μέσα Απριλίου, ο ΑΠΟΕΛ προχωρεί ακάθεκτος στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του εν όψει της νέας περιόδου!
Μετά τον 32χρονο επιθετικό από το Μπενίν, Μίκαελ Ποτέ, ο οποίος προορίζεται να καλύψει το κενό του Πιέρου Σωτηρίου (σ.σ. επίκειται η πώλησή του στην Κοπεγχάγη), οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν έλθει -σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας sport-fm.com.cy- σε συμφωνία με τον Χεσούς Ρουέδα Αμπρόσιο, τον οποίο αναμένουν προσεχώς στην Κύπρο για τις ιατρικές εξετάσεις και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.
Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός (19.02.1987), ο οποίος μπορεί να παίξει και ως αμυντικός μέσος, αγωνίζεται από το 2015 με τη φανέλα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με την οποία το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στον επαναληπτικό με την Ομόνοια στο β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τη μεταγραφή Ρουέδα εισηγήθηκε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Χουάνχο Λορένθο, και κατόπιν θετικής αξιολόγησης προχώρησε η υλοποίησή της.
Μ' εξαίρεση μια σεζόν (2009/10) στην Κόρδοβα ο Ρουέδα πέρασε το υπόλοιπο της καριέρας του στη Βαγιαδολίδ και μόλις πριν δύο χρόνια αποφάσισε να υλοποιήσει το άλμα στο εξωτερικό μεταγραφόμενος στην Μπεϊτάρ.
Εδώ και μια εξαετία, από το καλοκαίρι του 2011, έχει γεμάτες σεζόν στα πόδια του (από 28 μέχρι 43 παιχνίδια κάθε χρονιά!) και στην τρέχουσα έχει θέσει προσωπικό ρεκόρ παραγωγικότητας με πέντε τέρματα.