Το ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον παρωχημένο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια "ασπίδα για την διεθνή ειρήνη".
 
Ο Τραμπ, που είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας "παρωχημένο" το ΝΑΤΟ, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία "δεν είναι πλέον παρωχημένη", τονίζοντας όμως ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. "Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο", δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε καλέσει.
 
 
Παράλληλα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους για την απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.
 
Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.
 
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστησε προσοχή σχετικά με την σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα περιμένει να δει αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις με την Μόσχα.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σημειώνοντας ότι "θα ήταν θαυμάσιο εάν το ΝΑΤΟ και η χώρα του μπορούν να τα πάνε καλά με την Ρωσία".
 
Παράλληλα σημείωσε ότι οι συναντήσεις που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα, που περιλάμβαναν μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν.
 
Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι η Κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση της Βόρειας Κορέας χωρίς την Κίνα, εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη βόμβα-«Υπάρχουν τρία sex tapes του Diddy με πασίγνωστους celebrities»
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ
Reuters: Αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Δύση-Είχε σχεδιαστεί επίθεση και στην Αθήνα
Η Μοσάντ «άκουγε» τη Χεζμπολάχ από το 2015-Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της οργάνωσης
Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες