Επικοινωνιακό παιχνίδι ή στυγνή πραγματικότητα;

Προτού καλά καλά τελειώσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, το «βλαστάρι» του ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμο ν’ ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό. Οι σειρήνες και οι πλουσιοπάροχες προσφορές που ηχούσαν σχεδόν για μια σεζόν, άρχισαν (όπως φαίνεται) να γίνονται πραγματικότητα όπως και τα όνειρα του Πιέρου Σωτηρίου.
 
 
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στράικερ των «γαλαζοκιτρίνων» στο εγχώριο πρωτάθλημα όπως και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων κατά διαστήματα, με τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό να παίρνουν «φωτιά» γύρω από το όνομα του Κύπριου ποδοσφαιριστή.
 
 
Πλέον, η μεταγραφή του διεθνούς επιθετικού των «γαλαζοκιτρίνων», άρχισε να παίρνει τον δρόμο της με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν δεδομένη τη μετακίνηση του Πιέρου στην Κοπεγχάγη. Η πρόκληση για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή  στο πρωτάθλημα Δανίας τεράστια, αλλά ακόμη πιο τεράστια και η ικανοποίηση που αφήνει πίσω του, στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ.
 
 
Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες εξελίξεις, η μεταγραφή του επιθετικού των «γαλαζοκιτρίνων», αναμένεται να «φουσκώσει» το ταμείο της ομάδας της Λευκωσίας, κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ μεταγραφής ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό για τα κυπριακά δεδομένα.

Αναμφισβήτητα, το όφελος που κερδίζει από τον Πιέρο η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είναι τιτανομέγιστο, εάν αναλογιστούμε ότι κατάφερε να αναδείξει ένα νεαρό ταλέντο από την ομάδα του Ολυμπιακού, που κανείς δεν υπολόγιζε.

Την ίδια ώρα επίσης (που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται), έγινε λόγος για την εξεύρεση του αντι – Πιέρου στον ΑΠΟΕΛ, με το όνομα του Μίκαελ Ποτέ να βρίσκεται μία ανάσα από το στρατόπεδο των «γαλαζοκιτρίνων», με τη συμφωνία να κλείνει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο. Γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου ο Αφρικανός, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας την περίοδο 2014/15 κάνοντας μία εξαιρετική πορεία, όπου πέτυχε 17 τέρματα μέσα σε 23 αγωνιστικές.

Με ανάλογη πετυχημένη πορεία, συνεχίζει μέχρι και σήμερα στην ομάδα της Τουρκίας, ο Μίκαελ Ποτέ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα 40 φορές σε διάστημα 57 αγωνιστικών.
 
Άξιο απορίας λοιπόν, είναι εάν τελικά πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» οι δυο παράλληλες προδιαγραφόμενες προσθαφαιρέσεις με στόχο να απαλύνουν μία «χρυσή» αποχώρηση από την ομάδα ή απλώς για δυο τυχαίες μεταγραφικές κινήσεις την ίδια ώρα. Αυτό δεν αναμένουμε να το απαντήσει κανείς, παρά μόνο ο χρόνος…