Όλα όσα αποκάλυψαν οι αδελφές που τις εκμεταλλεύονταν μάνα και αδελφός

Συγκλονισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση της κακοποίησης και εκμετάλλευσης δυο αδελφών σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, εκ των οποίων μια ανήλικη, από τη μητέρα και τον αδελφό τους, οι οποίοι τις κτυπούσαν, τις βασάνιζαν και τις εξωθούσαν στην πορνεία και την επαιτεία έστω για… 5 - 10 ευρώ.  

Η πρωτοφανή υπόθεση την οποία εξιχνίασε το Γραφείο Καταπολέμησης εμπορίας προσώπων το οποίο έδρασε άμεσα, καταχωρήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και μάνα και γιος αναμένεται να δικαστούν. Μέχρι τότε, οι δυο θα βρίσκονται στις Κεντρικές φυλακές.

Όλα όσα κατέθεσαν οι δυο αδελφές… - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες  

Από τις δυο αδελφές λήφθηκαν οπτικογραφημένες καταθέσεις στις οποίες οι νεαρές αποκάλυψαν τα όσα βίωναν στα χέρια της μάνας και του αδελφού τους, με τις λεπτομέρειες να προκαλούν ανατριχίλα.    

Η ενήλικη αδελφή, ανέφερε ότι ήρθε στην Κύπρο όταν ήταν 12 χρονών μαζί με τη μητέρα της, τα δυο της αδέλφια και τον παππού της. Η οικογένεια της ήταν υπό την φροντίδα του γραφείου ευημερίας. Εργάστηκε για λίγο καιρό σε ψησταριά ενώ η μητέρα και ο αδελφό της βρήκαν δουλειά στην μπυραρία. Και τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς…

Ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης της μπυραρίας, της είπε ότι θα έπρεπε να κάνει καλό λογαριασμό με ποτά στους πελάτες. Αυτό θα γινόταν εάν η ίδια καθόταν με πελάτες της μπιραρίας, τους ακουμπούσε, τους χάιδευε και τους έκανε μασάζ στους ώμους. Επίσης, ανάφερε ότι οι άλλες κοπέλες που δούλευαν στην μπιραρία έκαναν σεξ με τους πελάτες, είτε στις γυναικείες τουαλέτες, είτε στο τροχόσπιτο που βρισκόταν πίσω από την μπιραρία. Ο Ελληνοκύπριος δεν της έδινε λεφτά για τα ποτά αλλά της φώναζε να πλένει τα πιάτα και την εκφόβιζε.

«Στην μπιραρία εργαζόταν μια Ρουμάνα η οποία ήταν η υπεύθυνη του χώρου. Μου έδωσε προκλητικά ρούχα για να φαραώ όταν δούλευα στη μπυραρία και μου έλεγε να κάθομαι με πελάτες. Όταν αρνιόμουνα με χαστούκιζε. Μια ημέρα με τράβηξε από τα μαλλιά και με πήρε μπροστά στο νεροχύτη της κουζίνας για να πλύνω τα πιάτα».

Σε ότι αφορά την αμοιβή που λάμβανε η νεαρή είπε ότι «μου έδινε 5 με 10 ευρώ την νύχτα και τα έδινα στην μητέρα μου. Αν κάποια νύχτα δεν έπαιρνε λεφτά στο σπίτι η μητέρα μου θύμωνε. Με έβριζε και μου φώναζε «άχρηστη γιατί δεν έφερες λεφτά; Τι έκανες όλη νύκτα». Με χτυπούσε με χαστούκια στο πρόσωπο και με τραβούσε από τα μαλλιά. Μπροστά ήταν και ο αδελφός μου και η αδελφή μου. Ο αδελφός μου υποστήριζε την μητέρα μου και όταν η αδελφή μου προσπαθούσε να με βοηθήσει, της θύμωναν, της έλεγαν να μην μιλά, την χτυπούσαν και την τραβούσαν από τα μαλλιά».

«Η μητέρα μου μια ημέρα με χτύπησε με καυτό κουτάλι στο κεφάλι και είχα  αιμορραγία αλλά δεν με πήρε γιατρό και από τότε έχω έντονους πονοκεφάλους».

Η μαρτυρία της ανήλικης…

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της ανήλικης αδελφής η οποία φανερά ταραγμένη μίλησε τόσο για τον δικό της Γολγοθά όσο και της αδελφής της.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας και στο γεγονός ότι η μητέρα της έστειλε την αδελφή της στην μπυραρία για να εργαστεί.   

«Ήμουν εκεί όταν η μητέρα μου συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτης της μπυραρίας και συμφώνησαν ότι η αδελφή μου έπρεπε να κάθεται με πελάτες για ποτό και ότι ήθελε ο πελάτης να κάνει. Στην αρχή ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας, έδινε 100 ευρώ στην αδελφή μου αλλά μετά σταμάτησε να την πληρώνει αφού δεν πήγαινε με πελάτες και για να πληρώνεται την υποχρέωνε να πηγαίνει με πελάτες».

Επιπρόσθετα η ανήλικη ανέφερε ότι πήγαινε και η ίδια στην μπυραρία και έκανε παρέα στην αδελφή της.  

«Όταν επιστρέφαμε στο σπίτι με την αδελφή μου η μητέρα μου ζητούσε λεφτά και όταν της λέγαμε δεν έχει λεφτά, η μητέρα μου θύμωνε. Μαζί με τον αδελφό μου η μητέρα μου χτυπούσε την αδελφή μου όταν δεν έφερνε λεφτά από την μπυραρία.»

Μια φορά, τον Ιανουάριο του 2015, ο αδελφός μου με έπιασε από τον λαιμό και με κρατούσε ενώ η μητέρα μου με χτυπούσε με μπουνιές και με γρατζουνούσε βρίζοντας με. Μου έλεγε «άχρηστη πάλι δεν έφερες λεφτά».

Επιπλέον ανάφερε ότι καθημερινά, πήγαινε στον δρόμο και ζητούσε λεφτά από τους περαστικούς αφού η μητέρα της, την απειλούσε ότι θα την πετάξει στο δρόμο αν δεν είχε λεφτά.

«Την μητέρα μου δεν την ένοιαζε ο τρόπος που θα έβρισκα τα λεφτά λέγοντας μου καθημερινά ότι έχω υποχρέωση να την φροντίσω όπως έκανε και η ίδια για αυτή τόσα χρόνια».

Βγαίνει και από πάνω η μητέρα….

Οι δυο αδελφές εξετάστηκαν από ψυχολόγους και σύμφωνα με τα ευρήματα τους, η ενήλικη  λόγω των αδυναμιών της έχει αναπτύξει εξαρτητική σχέση με την μητέρα της και μαζί της αισθάνεται ασφάλεια και θεωρεί σωστούς τους κανόνες που της θέτει για τη ζωή.

Όπως ανέφερε ψυχολόγος, για να μπορέσει να ευχαριστήσει την μητέρα της πολύ εύκολα έκανε κατάχρηση αλκοόλ, άφηνε να χρησιμοποιείται το σώμα της και αισθανόταν χαρούμενη όταν ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης της μπυραρίας την κερνούσε αναψυκτικό.

Ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης της μπιραρίας και η Ρουμάνα υπάλληλος  αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη με την υπόθεση ενώ η μητέρα των δυο κοριτσιών  όταν συνελήφθη ανέφερε «τι να πω; Νομίζω θα τραβήξουμε πολλά ακόμη» και επισήμανε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο από τα παιδιά τους. Από την πλευρά του ο αδελφός των κοριτσιών ανέφερε «δεν τα έχω κάνει αυτά».

 

Δειτε Επισης

Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)
Μπήκαν σε καφενείο στην Αραδίππου για έλεγχο και βρήκαν τριάντα κούτες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 68χρονος Μηνάς Χατζημιχαήλ-Τραυματίστηκε προσπαθώντας να σταματήσει το εν κινήσει όχημά του
Οπαδός με καλυμμένο το πρόσωπό του μοίραζε καπνογόνα στην κερκίδα-Χειροπέδες σε 21χρονο