Του πήρε τον αέρα και μπήκε ξανά στο κόλπο! (video)

Γι’ ακόμη μια φορά ευρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, γι’ ακόμη μια φορά έδειξε χαρακτήρα και την πρέπουσα αντίδραση. Σ’ ένα ντέρμπι κορυφής, στο οποίο οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην νίκης ισοδυναμούσε με πρόωρο νοκ άουτ, ο Απόλλων αποδείχθηκε εκ νέου ανώτερος στα σημεία από τον ΑΠΟΕΛ και υποτάσσοντάς τον με 1-0 στο «Τσίρειο» παρέμεινε ζωντανός στην κούρσα του τίτλου, καθώς πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε μείωσε στους τέσσερις βαθμούς την απόστασή του από τους πρωταθλητές. Οι «γαλαζοκίτρινοι», στον αντίποδα, σπατάλησαν ακόμη ένα match ball και συμπλήρωσαν έξι παιχνίδια δίχως νίκη απέναντι στους πιο άμεσους ανταγωνιστές τους (Απόλλωνα και ΑΕΚ).


Γκολ και πέραν τούτου ουδέν
Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι δεν θα είχε απασχολήσει τη μνήμη όσων των παρακολούθησαν, αν δεν υπήρχε το τέρμα του Παπουλή. Το παιχνίδι και των δύο ομάδων ήταν νωθρό, νωχελικό, καχεκτικό. Ό,τι καλύτερο μπόρεσαν να παράξουν ήταν προϋποθέσεις απειλής της αντίπαλης εστίας, χωρίς ωστόσο ουδεμία να εξελιχθεί σε κλασική ευκαιρία.
Το γκολ, μοιραία, προέκυψε ως προϊόν συγκυρίας: ο Σέρτζιο σέντραρε, ο Αστίθ με κεφαλιά έδωσε ύψος στην μπάλα, ο Παπουλής σούταρε πριν αυτή ακουμπήσει στο έδαφος και από κόντρα στο πόδι του Μιλάνοφ η μπάλα κατέληξε με μπόλικα φάλτσα στη γωνία του Βάτερμαν για το 1-0 (41’).

 

 
Άλλο παιχνίδι
Καλύτερος ρυθμός και περισσότερες ευκαιρίες εκατέρωθεν «σημάδεψαν» την επανάληψη ως συνέπειες αυτού του τέρματος. Ο Απόλλων θα μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις να «σκοτώσει» το παιχνίδι, όμως στο 57’ ο Βάτερμαν απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή, στο 67’ ο Σέρτζιο σε τετ α τετ με τον Ολλανδό λάθεψε ελάχιστα στο σημάδι του, ενώ στο 84’ από γύρισμα του Πίεχ ο Μάγκλιτσα με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
Ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος από το 65’ αγωνιζόταν με 3-5-2, είχε ισάριθμες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά ο Βάλε επενέβη σωτήρια απέναντι σε Σωτηρίου (68’) και Μπαράλ (87’), ενώ στο μεσοδιάστημα σουτ του Ισπανού επιθετικού από καλή θέση είχε περάσει άουτ (81’).

 

 

Τοιουτοτρόπως οι πρωταθλητές παρέμειναν «άσφαιροι» για τρίτο παιχνίδι στο «Τσίρειο» (δύο με τον Απόλλωνα, ένα με την ΑΕΛ), όπου έχουν υποστεί πλέον τις τρεις από τις τέσσερις ήττες τους στην τρέχουσα περίοδο.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Σέρτζιο, Βινίσιους, Κυριάκου, Γκόμες - Πέδρο, Σατσέτι - Σαρδινέρο, ντα Σίλβα (73’ Σεμέδο), Παπουλής (78’ Πίεχ) - Μάγκλιτσα (91’ Στυλιανού).
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο (65’ ντε Καμάργκο) - Κάνιας, Μοράις - Γιαννιώτας (89’ Γιαμπερέ), Μπερτόλιο, Βάντερ (65’ Μπαράλ) - Σωτηρίου.