Οι κόκκινες που δεν έδωσε ο Λούκας Σωτηρίου

Με λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο έβγαλε το ντέρμπι τίτλου στο Τσίρειο, ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ, ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου.
 
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης άφησε πολλές ατιμώρητες φάσεις για σκληρά μαρκαρίσματα, απερίσκεπτες ενέργειες και έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες (όπως π.χ. ο Μοράις).
 
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κακώς δεν τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Βάντερ για εσκεμμένο χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα, ενώ με κίτρινη έπρεπε να παρατηρηθεί και ο  Αστίθ σε  φάουλ στον Σαρδινέρο. 
 
Στο 74’ χαρίστηκε στον Μάγκλιτσα, ο οποίος έκανε σκληρό φάουλ πάνω στον Αστίθ βγαίνοντας με τις τάπες και χτυπώντας τον Ισπανό χαμηλά στο πόδι. Η φάση αυτή σήκωνε απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Κροάτη, που είχε ήδη μία κίτρινη.
 
Τέσσερα λεπτά αργότερα, με την απευθείας κόκκινη φλέρταρε και ο Πίεχ που χτύπησε τον Μοράις πάνω στο κεφάλι, πρώτα με το αριστερό και ύστερα με το δεξί χέρι. Ο Λούκας Σωτηρίου περιορίστηκε να δείξει την κίτρινη κάρτα θεωρώντας το φάουλ ως μη βίαιο. Ο Πολωνός επιθετικός με την κίτρινη κάρτα συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών και θα απουσιάσει από τον αγώνα με την ΑΕΛ.