Υπό 8ήμερη κράτηση ο ανήλικος που παραδέχθηκε 61 διαρρήξεις στη Λεμεσό

Εδώ και δυο χρόνια απασχολεί την Αστυνομία ο 17χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα, την ώρα της διάρρηξης πλυντηρίου αυτοκινήτων στη Λεμεσό και ο οποίος παραδέχθηκε συνολικά 61 διαρρήξεις και κλοπές. Τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση, ενώ δυο ακόμη πρόσωπα αναζητούνται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, ο 17χρονος Ε/κ εντοπίστηκε από περίπολο της Αστυνομίας να εξέρχεται από σπασμένη γυάλινη πόρτα στο χώρο του πλυντηρίου αυτοκινήτων, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη.

"Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε από τα μέλη της Αστυνομίας, εντοπίστηκε στην κατοχή του περιουσία την οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, όπως ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα σφυρί και διάφορα άλλα αντικείμενα", είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι ανακρινόμενος, ομολόγησε τη διάρρηξη των γραφείων του πλυντηρίου αυτοκινήτων αλλά και συνολικά 61 διαρρήξεις και κλοπές από υποστατικά.

Ο 17χρονος στην κατάθεση του αναφέρει, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, πως την περιουσία που αποσπούσε, την πωλούσε σε άλλα πρόσωπα, έχοντας τη βοήθεια δυο άλλων προσώπων, που ωστόσο δεν κατονομάζει.

Η Αστυνομία, συνέχισε, ανησυχεί γι αυτά τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών, γι αυτό και έχει ενισχύσει τις περιπολίες της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο των εορτών του Πάσχα, "σε μια προσπάθεια πάταξης των εγκλημάτων κατά περιουσίας όπως είναι οι διαρρήξεις και κλοπές".

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο 17χρονος, διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του, σε σχέση με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης και κλοπής και της κατοχής διακριτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)
Μπήκαν σε καφενείο στην Αραδίππου και έπιασαν λαβράκι-Βρήκαν τριάντα κούτες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα
Θλίψη για το θάνατο του Μηνά Χατζημιχαήλ-Υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου και ΓΔ ΥΠΕΞ
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 68χρονος Μηνάς Χατζημιχαήλ-Τραυματίστηκε προσπαθώντας να σταματήσει το εν κινήσει όχημά του