Παγκόσμια πρωτιά για τον 18χρονο Ηρόδοτο Τερπίζη από την Πάφο

"Ποτέ δεν ανέμενα αυτή την τιμητική πρωτιά. Την ήθελα όμως πολύ. Είναι η πρώτη φορά που ένας Κύπριος κερδίζει μια πρωτιά αυτού του βεληνεκούς και είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα" παραδέχεται ο 18χρονος Ηρόδοτος Τερπίζης μιλώντας στο Ρεπόρτερ online για την Παγκόσμια διάκρισή του σε εξετάσεις Computing A Level.
O Hρόδοτος κατάγεται από την Πάφο και συμμετείχε στον διαγωνισμό Highest Mark in the World in Cambridge International A Level Computing μαζί με εκατομμύρια άλλους διαγωνιζομένους. Τα ευχάριστα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το ινστιτούτο "Digipro" στο οποίο ο Ηρόδοτος έκανε μαθήματα με καθηγητή τον Στέλιο Πάπουτσο. 
 
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, απονεμήθηκε στον 18χρονο το βραβείο από το Martin Nuttal Regional Director Europe for Cambridge International Examinations.
 
 
O Hρόδοτος αυτή τη στιγμή είναι στρατιώτης ενώ το Σεπτέμβριο αναχωρεί για σπουδές στην Αγγλία. "Όνειρό μου είναι να καταξιωθώ στον τομέα της έρευνας σε σχέση με την πληροφορική. Αρχικά θα μεταβώ για σπουδές στο Λονδίνο και ακολούθως θέλω να συνεχίσω με μεταπτυχιακό στην Αμερική, στο ΜΙΤ. Όσες γνώσεις και να αποκτήσω θα ήθελα να τις επενδύσω στη χώρα μου. Θα ήθελα να δουλέψω στο εξωτερικό κι αν μου δοθεί η ευκαιρία εννοείται πως θα την εκμεταλλευτώ αλλά όνειρό μου είναι να καταφέρω να αφήσω το στίγμα μου στην πατρίδα μου" καταλήγει.

Δειτε Επισης

Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας