Θρίλερ για γερά νεύρα προβλέπεται το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Τέσσερις μέρες μόνο πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων άρχισαν να δίνουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους ενώ αναμένεται ότι αύριο και μεθαύριο θα δοθούν τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων εταιρειών οι οποίες σε προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις είχαν καταφέρει να προβλέψουν τα ποσοστά με μεγάλη ακρίβεια.
 
Μέχρι στιγμής ωστόσο οι δημοσκοπήσεις είναι αμφίρροπες. Ο διευθυντής της ερευνητική εταιρεία Avrasya ανέφερε ότι οπωσδήποτε σε αυτό το δημοψήφισμα θα βγει "όχι" με μεγάλη διαφορά, με βάση της έρευνες της δικής του εταιρείας. “Εαν βγει "ναι" θα κλείσουμε την εταιρεία”, είπε με βεβαιότητα.
 
Ο αρχηγός άλλωστε της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως στην Κωνσταντινούπολη το όχι θα είναι τουλάχιστον 53%. “Φοβούνται και ασκούν πιέσεις, όσες πιέσεις θέλουν ας ασκήσουν, αυτός ο λαός έχει μια περηφάνεια”, είπε ο Κιλιτσντάρογλου.
 
Από την άλλη η ερευνητική εταιρεία ΑΝΑR αναφέρει ότι με την αναγωγή των αναποφάσιστων το ναι θα είναι 52% και το όχι 48%. Το ανακοίνωσε ο διευθυντής της εταιρείας Ιμπραχίμ Ουσλού από το τουίτερ και ανέφερε ακόμη πως οι ψήφοι του εξωτερικού θα αυξήσουν το ναι.
 
Τα ψηφοδέλτια του εξωτερικού έφτασαν με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα  σε 190 διπλωματικούς σάκους. Κλειδώθηκαν σε ειδική αίθουσα ασφαλείας του Συνεδριακού Κέντρου ΑΤΟ. Θα ανοίξουν μαζί με τις άλλες κάλπες στις 16 Απριλίου στις 17.00 ενώ όπως εκτιμάται μέχρι τις 21.00 ενδέχεται να είναι γνωστό και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ στην Μπεκάα-«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις στον Λίβανο»
Νεκρός έφηβος στη Βρετανία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη μέση του δρόμου
Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι έγιναν ποτάμια από ξαφνική νεροποντή στις Κάννες
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις