Την κράτησαν ζωντανή τα αστέρια της (vids)

Ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου παραμένει η Ομόνοια η οποία κέρδισε στο ΓΣΠ την ΑΕΛ με 2-1 με πρωταγωνιστές τους Χριστοφή και Νταρμπισάιρ, οι οποίοι είναι οι διακριθέντες των πρασίνων τη φετινή σεζόν.

Οι πράσινοι έφτασαν στους 57 βαθμούς και πλησίασε στον ένα την ΑΕΛ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. 
 
 
Οι δύο ομάδες κυνηγούν την ΑΕΚ που βρίσκεται, με 62 βαθμούς, στην τρίτη θέση που είναι η τελευταία προνομιούχος στο πρωτάθλημα. Η τέταρτη θέση μόνο υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

  • Διαβάστε ΕΔΩ πώς βγαίνει ο 4ος στην Ευρώπη.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΛ με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο της, ενώ η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα (Απόλλων, ΑΠΟΕΛ).
 


Στην εκπνοή
Το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν κατά διαστήματα την υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις προς την αντίπαλη εστία.


Τελικά, οι πράσινοι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν στο 45’ ο Χριστοφή ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του στην αριστερή πλευρά – όπως πραγματοποιούσε επιθέσεις η Ομόνοια - και από το ύψος της περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομό, ο οποίος αιφνιδιάστηκε μιας και χτύπησε μπροστά του και αναπήδησε προτού καταλήξει στα δίχτυα.
 


Απευθείας φάουλ
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος. Σε ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλό ρυθμό, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση από στημένη φάση. Ήταν το 69’ όταν ο Πίτι με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-1.


Ο συνήθης ύποπτος
Η χαρά των φιλοξενουμένων κράτησε για πολύ λίγο, μιας και στο 75’ η Ομόνοια πήρε και πάλι στο σκορ με τον συνήθης ύποπτο. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Μιτρέα, με τον Νταρμπισάιρ να φεύγει απέναντι στον Ρόμο και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το τελικό 2-1.
 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 45’ Χριστοφή, 75’ Νταρμπισάιρ / 69’ Πίτι
Κίτρινες: Φλορέσκου, Παναγιώτου (2η), Χριστοφή 
Συνθέσεις:
Ομόνοια (Γ.Φρέντμπεργκ):  
Παναγή, Παναγιώτου, Σοϊλέδης, Άρνασον (26΄ Φλορέσκου), Κατελάρης, Μαργκάσα, Μπρέεβελντ, Τουρέ, Χριστοφή, Αζίζ (64΄ Δημητρίου), Ντάρμπισαϊρ.
ΑΕΛ (Μ. Μπαλταζάρ): Ρομό, Λαφράνς, Μιτρέα, Χ.Κυριάκου (87΄ Ηλία), Φορτούνα, Σοάρες, Νικολάου (79΄ Μαύρου), Πίτι, Μέσκα (70΄ Γεωργιάδης), Σάσι, Αρουαμπαρένα