Κοινός μας στόχος η αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για μια "αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, αλλά και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στην οποία παρευρίσκετο και ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
 
"Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο να διεξάγουμε μια αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας" τόνισε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Τίλερσον στη Μόσχα.
 
Η Ρωσία, στο μεταξύ, είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσιγκτον για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, έπειτα από την αναστολή της συμφωνίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς, όπως δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ .
 
Σε σχέση με τις πληροφορίες που θέλουν την Μόσχα να εμπλέκεται στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αυτούς. 
 
Ο Τίλερσον δήλωσε από την πλευρά του δήλωσε πως οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης». «Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Λαβρόφ.
 
Η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ, έρχεται σε μία περίοδο έντασης για τις δύο χώρες, μετά και το χτύπημα με πυραύλους Κρουζ, που διενήργησαν οι ΗΠΑ στη Συρία, ως απάντηση στη χρήση χημικών όπλων για την οποία κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Άσαντ, βασικός σύμμαχος του οποίου είναι η Μόσχα.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ στην Μπεκάα-«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις στον Λίβανο»
Νεκρός έφηβος στη Βρετανία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη μέση του δρόμου
Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι έγιναν ποτάμια από ξαφνική νεροποντή στις Κάννες
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις