Ο δράστης της Στοκχόλμης ζήτησε να τον υπερασπιστεί σουνίτης δικηγόρος

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ο κύριος ύποπτος για την θανατηφόρα επίθεση φορτηγού στη Στοκχόλμη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 15, έχει παραδεχθεί ότι διέπραξε τρομοκρατικό αδίκημα, δήλωσε ο δικηγόρος του στο πλαίσιο δικαστικής ακρόασης την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Γιόχαν Έρικσον, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον 39χρονο Ουζμπέκο ανέφερε ενώπιον της ακροαματικής διαδικασίας για να αποφασίσει το δικαστήριο κατά πόσο ο ύποπτος θα συνεχίσει να τελεί υπό κράτηση ότι «η θέση του είναι ότι παραδέχεται στην διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος και αποδέχεται την κράτησή του».

Χθες ο 39χρονος Ουζμπέκος, ζήτησε την εξαίρεση του δικηγόρου του, ο οποίος είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από τις αρχές, και την αντικατάστασή του από έναν "σουνίτη μουσουλμάνο" συνήγορο. Oπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, οι αρχές απέρριψαν αυτό το αίτημα.  

 
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ομολογήσει την πράξη του και μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή σκότωσε "απίστους". Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στις δικαστικές αρχές της Στοκχόλμης, ο διορισμένος συνήγορος Γιόχαν Eρικσον ανέφερε ότι ο πελάτης του τον απέλυσε λέγοντας ότι θέλει να τον υπερασπιστεί "ένας σουνίτης μουσουλμάνος δικηγόρος" γιατί "μόνο ένας δικηγόρος αυτού του θρησκεύματος μπορεί να εκτιμήσει τα συμφέροντά του με τον καλύτερο τρόπο". Η δικαστής Μαλού Λίντμπλομ απέρριψε το αίτημα κρίνοντας ανεπαρκή την αιτιολόγησή του.
   
 

Δειτε Επισης

Ένας 78χρονος Βέλγος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του πριν από 30 χρόνια
Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα της Γεωργίας
Ο Ντ. Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών αν ηττηθεί
Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε θα ζητήσει από την Πορτογαλία επανορθώσεις για την εποχή της αποικιοκρατίας
Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο ενός κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ
Πώς οι γκάγκστερ των Βαλκανίων έγιναν κορυφαίοι προμηθευτές κοκαΐνης της Ευρώπης
Μπάιντεν: Δεν φιμώνουμε τους ανθρώπους αλλά πρέπει να επικρατήσει η τάξη
Σε αμόκ ο δράστης της επίθεσης με σπαθί στο Λονδίνο πριν δολοφονήσει τον 14χρονο