Άρχισε η κατασκευή του μεγαλύτερου φ/β πάρκου στην Κύπρο

Άρχισαν πρόσφατα στην περιοχή Φρενάρους οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κύπρο.
 
Το φωτοβολταϊκό πάρκο κατασκευάζεται από την GDL GREEN ENERGY GROUP, και όπως δήλωσε στο Energy News o Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Ντίμα Μαρόζοφ ο Ομιλος έχει στους σχεδιασμούς του πολύ φιλόδοξα έργα στις περιοχές Πάφου και Λάρνακας.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Μαρόζοφ το φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Φρενάρους βρίσκεται στο στάδιο τοποθέτησης του διπάσσαλου συστήματος στήριξης των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Θα έχει  ονομαστική ισχύ 4,4MWp, και θα είναι διασυνδεδεμένο με το δίκτυο Μέσης Τάσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μαρόζοφ το πάρκο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.
 

 
Σε αυτό θα εγκατασταθούν συνολικά 12756 φωτοβολταϊκά πάνελ RECOM Amur Leopard RCM-345-6MA-SW ισχύος 345Wp έκαστο , τα οποία θα διοχετεύουν  την παραγόμενη ενέργεια τους σε 85 μετατροπείς ΑΒΒ TRIO-50TL-OUTD-400-SX. Το διπάσσαλο σύστημα στήριξης ALUMIL HELIOS H2100 AS-189-P-25 θα υποστηρίζει τα φωτοβολταϊκά πλαίσια σε σταθερή κλίση 25 μοιρών.
 
Μετά τη σύνδεση με το δίκτυο της ΑΗΚ, εκτιμάται ότι  το φωτοβολταϊκό  πάρκο  θα εξοικονομεί περίπου 4.400 τόνους CO2 ανά έτος λειτουργίας.
 
Σύμφωνα με τον Όμιλο GDL GREEN ENERGY GROUP τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Φρέναρος έχει αναλάβει η Suntechnics Ltd, η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου και πρωτοπόρος εταιρεία σε παροχή υπηρεσιών συντήρησης έργων.