Ομόνοια: Το 7/33 απειλεί σερί 14 χρόνων!

Υποτίθεται πως θα ήταν η χρονιά, κατά την οποία η Ομόνοια θα επέστρεψε σε ρόλο διεκδικητή του τίτλου και θα έθετε τις βάσεις (σ.σ. θα έφτιαχνε τον κορμό της ομάδας), προκειμένου την περίοδο 2017/18 να τον κατακτήσει. Αυτό είχε προδιαγραφεί, ήδη από την περασμένη άνοιξη, ως το αποκορύφωμα της διετούς συνεργασίας με τον Νίκο Νταμπίζα.
Ένα χρόνο αργότερα ο εξ Ελλάδος τεχνικός διευθυντής αποτελεί παρελθόν, το «τριφύλλι» είναι εκτός διεκδίκησης των δύο εγχώριων τίτλων και κινδυνεύει να απολέσει ακόμη και την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την οποία διασφαλίζει αδιάλειπτα εδώ και 14 χρόνια! Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» έμειναν εκτός Ευρώπης ήταν την περίοδο 2002/03.
 
Δύο νίκες, οκτώ ήττες!
Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ η Ομόνοια ευρίσκεται στο -4 από την τέταρτη ΑΕΛ και στο -8 από την τρίτη ΑΕΚ. Θεωρητικά και μαθηματικά είναι στο κόλπο, πρακτικά και ουσιαστικά ωστόσο το «τριφύλλι» έχει μπροστά του Γολγοθά και είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν προλαβαίνει να τον ανέβει.
Στην τρέχουσα φόρμα της οι «πράσινοι» δεν πείθουν πως είναι ικανοί να συλλέξουν τους απαραίτητους βαθμούς, ενώ και ο μέχρι στιγμής απολογισμός τους στα ντέρμπι με τις υπερκείμενες στη βαθμολογία ομάδες είναι άκρως απογοητευτικός.
Σε 11 ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, ΑΕΚ και ΑΕΛ η Ομόνοια έχει πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες (ΑΕΚ 2-1, ΑΕΛ 4-1, αμφότερες στο ΓΣΠ), έχει μετρήσει μια ισοπαλία και έχει υποστεί οκτώ ήττες. Σε αυτό το ρυθμό (επτά κερδισμένοι βαθμοί σε σύνολο 33), δεν μπορεί αυτοδύναμα να προσπεράσει ούτε την ΑΕΛ ούτε την ΑΕΚ.
Αν ο ΑΠΟΕΛ θεωρείται ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο έναντι του φορμαρισμένου Απόλλωνα ένεκα του +7, γίνεται αντιληπτό πόσο αουτσάιντερ είναι η ντεφορμέ Ομόνοια έχοντας να καλύψει οκτώ βαθμούς έναντι της τρίτης ΑΕΚ…
 
Εξαρτημένη
Ρεαλιστικός στόχος των «πρασίνων» είναι η τέταρτη θέση, η οποία όμως θα οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, μόνον αν το κύπελλο κατακτηθεί από ομάδα που έχει ήδη εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, ήτοι τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα ή την ΑΕΛ (αν προσπεράσει την ΑΕΚ και τερματίσει τρίτη). Με άλλα λόγια, το «τριφύλλι» έχει φτάσει έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν να μην ορίζει τη μοίρα του ακόμη και για τον θεωρούμενο ως αυτονόητο στόχο του.