Εκτός λειτουργίας μέχρι τις 3.00 μ.μ. ο Υ/Μ Μαρί της ΑΗΚ

Εκτός λειτουργίας μέχρι της 3.00 μ.μ. τέθηκε ο Υποσταθμός Μεταφοράς Μαρί της ΑΗΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά της περιοχής.
 
Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, γύρω στις 8.15 π.μ. μηχανικός της ΑΗΚ επισκέφθηκε τον υποσταθμό, όπου εντόπισε καπνό στον εξοπλισμό. Αμέσως ενημερώθηκε το κέντρο ελέγχου το οποίο έθεσε εκτός λειτουργίας τον υποσταθμό καθώς επίσης η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο μέρος.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας η βλάβη προκλήθηκε από φωτιά στο σύστημα τροφοδοσίας μπαταριών, το οποίο και θα πρέπει να αντικατασταθεί.
 
Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, για την αντικατάσταση του συστήματος απαιτείται χρόνος και αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τις 3.00 μ.μ.
 
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν από τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τις 10.30 π.μ. είναι οι κοινότητες  Μαρί, Ψεματισμένος, Μαρώνι, Αγ. Θεόδωρος, Καλαβασός, Τόχνη και περιοχή Ακτής Κυβερνήτη. 
 
Οι τεχνικοί της ΑΗΚ κατάφεραν σε πρώτο στάδιο να δώσουν εναλλακτική παροχή ρεύματος στις επηρεαζόμενες περιοχές εκτός από την περιοχή Ακτή Κυβερνήτη, το μισό Ζύγι και το μισό Ψεματισμένο.
 
Να σημειωθεί ότι για σήμερα η ΑΗΚ είχε προγραμματισμένη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για συντήρηση του δικτύου της, από την οποία θα επηρεάζονταν μέρος του χωριού Ασγάτα, μέρος του χωριού Πάνω Λεύκαρα και οι κοινότητες Χοιροκοιτία, Κάτω Δρυς, Βάβλα και Λάγια.
 
Σύμφωνα πάντα με την Εκπρόσωπο της ΑΗΚ, η πυροσβεστική υπηρεσία αναχώρησε από τον υποσταθμό λίγο πριν τις 10.00 π.μ. ενώ πλήρης αποκατάσταση του συστήματος θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 3.00 μ.μ.
 
Τα αίτια της φωτιάς στον υποσταθμό διερευνώνται.