Ξεπέρασε Φρέντι, ισοφάρισε Βουό και κυνηγάει τους σκόρερ του ‘14

Τα δύο τέρματα του Μιγκέλ Αρουαμπαρένα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δίνουν την ευχέρεια στην ΑΕΛ να ονειρεύεται για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και παράλληλα βελτίωσαν τη δική του προσωπική συγκομιδή.
 
Ο Ισπανός επιθετικός έφθασε τα 11 τέρματα με τη φανέλα της ομάδα της Λεμεσού. Είναι η καλύτερη επίδοση του 34χρονου επιθετικού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
 
Αν συνεχίσει να έχει επαφή με τα δίχτυα και στα επόμενα (έξι) παιχνίδια του πρωταθλήματος, τότε ενδεχομένως να πλησιάσει την τοπ επίδοση της καριέρας του. Τα πιο πολλά τέρματα σε μία σεζόν τα πέτυχε την περίοδο 2010-11 όταν σκόραρε 21 γκολ για λογαριασμό της Ειμπάρ.
 
Από τους τοπ σκόρερ της ΑΕΛ
Ο μέχρι τώρα απολογισμός του Αρουαμπαρένα τον έχει βάλει ήδη ψηλά στη λίστα των πρώτων σκόρερ της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια. Ξεπέρασε τον Φρέντι, ο οποίος για δύο συνεχόμενες σεζόν (2009-10, 2010-11) είχε πετύχει δέκα τέρματα και ισοφάρισε τον Πάτρικ Βουό που είχε πετύχει 11 γκολ τη σεζόν 2012-13.
 
Το ρεκόρ των τελευταίων χρόνων κατέχει ο Χορχέ Μοντέϊρο ο οποίος τη σεζόν 2013-14 πέτυχε 18 γκολ και είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τους Γκαστόν Σανγκόι (Απόλλων) και Αντρέ Σκέμπρι (Ομόνοια). Εκείνη τη χρονιά, ο Ορλάντο Σα είχε σκοράρει 13 γκολ.
 
Είναι πολύ πιθανόν ο Αρουαμπαρένα να ξεπεράσει τον αριθμό του Ορλάντο Σα, όμως φαντάζει δύσκολο να φθάσει τα γκολ του Μοντέϊρο. Ο Ισπανός σκόραρε τέσσερα τέρματα με σουτ, ισάριθμα από πέναλτι και τρία με κεφαλιά.