ΑΕΚ: Ως το 90’… χτυπάει κούπα!

Την περασμένη Κυριακή, αμέσως μετά το 1-2 απέναντι στην ΑΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ δήλωνε στην κάμερα της Cytavision: «Για ακόμα μια φορά δεχθήκαμε τέρμα στις καθυστερήσεις. Δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Κατάρα στο τελευταίο λεπτό;».


Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον Κυριάκο Δημητρίου. Οι «κιτρινοπράσινοι» κατέχουν τη (θλιβερή) πρωτιά στη λίστα των ομάδων με το μεγαλύτερο παθητικό στις καθυστερήσεις των αγώνων τους. Και αυτή η πρωτιά τους στερεί αυτήν που παθιασμένα επιδιώκουν: την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα.
 
Κρανίου τόπος το «Τσίρειο»
Είναι χαρακτηριστικό και αξιοσημείωτο πως η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του τρέχοντος πρωταθλήματος δίχως να έχει δεχτεί γκολ μετά το 90’. Η κακή αρχή έγινε στις 11 Δεκεμβρίου στο «Μακάρειο», απέναντι στη Δόξα, όταν ο Κένιντι με γκολ στο 93’ διαμόρφωνε το 1-1. Η νίκη έγινε ισοπαλία, οι πρώτοι δύο χαμένοι βαθμοί ήταν γεγονός.


Ίδιο σκηνικό και στις 12 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά στο «Τσίρειο», με αντίπαλο την ΑΕΛ: ο Αρουαμπαρένα σκόραρε στο 91’, το 1-0 της ΑΕΚ έγινε 1-1, στο σακούλι προστέθηκαν άλλοι δύο χαμένοι βαθμοί.


Ακολούθησε το εντός έδρας 4-2 επί της Ομόνοιας (19 Φεβρουαρίου), στο οποίο το τέρμα του Μπρέιφελντ στις καθυστερήσεις απλώς διαμόρφωσε το τελικό σκορ δίχως να κόψει βαθμούς από τους Λαρνακείς.


Στην επόμενη επίσκεψη στο «Τσίρειο», για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, η ΑΕΚ στο 90’ προηγείτο 2-1 του Απόλλωνα, ο οποίος όμως σκόραρε στο 91’ και στο 93’ αρπάζοντας τρεις βαθμούς από τους «κιτρινοπράσινους».


Η μισή ντουζίνα αντίπαλων τερμάτων στο 90+ συμπληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, απέναντι στην ΑΕΛ, με θύτη εκ νέου τον Αρουαμπαρένα, ο οποίος στο 91’ μετέτρεψε το 1-1 σε 2-1 στερώντας ακόμη ένα βαθμό από τους Λαρνακείς.


Αθροιστικά, συνεπώς, έξι αντίπαλα τέρματα στις καθυστερήσεις έχουν αφαιρέσει 8 βαθμούς από τη συγκομιδή της ΑΕΚ. Με άλλα λόγια, δίχως την «κατάρα του τελευταίου λεπτού» η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ θα ήταν αυτή τη στιγμή στο -1 από την κορυφή και θα είχε εξαιρετικές πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος.