Ένας Kύπριος για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο Street Art Φεστιβάλ της Ευρώπης

Στο μεγαλύτερο Street Art Φεστιβάλ της Ευρώπης που θα διοργανωθεί στο Bristol στην Αγγλία στις 29,30 και 31 Ιουλίου 2017 πρόκειται να συμμετάσχει ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος συμπατριώτης μας Χρίστος Κακουλλή.
 
Φέτος είναι η  πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, το οποίο δέχεται πάνω από 20,000 αιτήσεις παγκοσμίως και επιλέγονται μόνο οι 300 καλύτεροι καλλιτέχνες ανά το παγκόσμιο
 
"Σαν καλλιτέχνης αυτού του τόπου θέλησα και εγώ με την σειρά μου να δημιουργήσω και να εκφράσω μέσα από τη  τέχνη μου ένα κοινωνικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας, από το 1974 με σκοπό να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη" τονίζει ο Χρίστος. "Το θέμα μου αφορά τους αγνοούμενους, τους πρόσφυγες και τους εγκλωβισμένους και το γεγονός ότι δεν μπορούν  Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν ΞΑΝΑ αρμονικά και ευτυχισμένα λόγω του κατοχικού στρατού που υπάρχει στο νησί, κάτι που σφράγισε για πάντα την Κυπριακή κοινωνία" επισημαίνει.
 
" Το μήνυμα λοιπόν αυτό, ταξιδεύει και εκτός συνόρων αφού θα το ζωγραφίσω στους τοίχους του Bristol, όπου θα υπάρξει ενημέρωση περί του θέματος, μοιράζοντας  διάχυτα συναισθήματα σε όσους το βλέπουν. Αφού μου ζητήθηκε να επιλέξω ένα από τα έργα μου, αναντίρρητα σκέφτηκα ότι θα ήταν μια όμορφη πρόκληση για τον τόπο μας  να μοιραστούμε το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοούμενων, αφού είναι όλη μας η ιστορία σε μια ζωγραφιά, άλλωστε η τέχνη ανήκει σε όλο τον κόσμο, σου θυμίζει ότι έζησες και ότι ζεις. Η τέχνη συγκινεί, ζωντανεύει τις αναμνήσεις και εγώ σαν νέος καλλιτέχνης θέλω μέσω της τέχνης μου να θυμίσω την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης ταυτότητας. θέλω να δώσω χρώμα σε όλα αυτά που πέρασε και περνά τον νησί μας. Μας αξίζει άλλωστε και είμαι περήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που θα λάβει μέρος. Η ομορφιά μέσα από την τέχνη είναι η παρηγοριά μας και αυτή θα σώσει  τον κόσμο.
 
Η ιστοσελίδα με τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν: http://www.upfest.co.uk/ 
 
Διαβάστε επίσης:
 

Κύπριος ζωγράφισε τον μικρότερο πίνακα στον κόσμο!

Χρίστος Κακουλλή: Ο 23χρονος αυτοδίδακτος ζωγράφος από τη Λευκωσία που έχει αναγνωριστεί διεθνώς

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία