Προετοιμάζεται το έδαφος για την αυριανή συνάντηση των ηγετών

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, όπως δήλωσε χθες βράδυ στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Η τηλεφωνική επικοινωνία θα γίνει το απόγευμα, μετά την προγραμματισμένη στις 16.00 συνάντηση του κ. Έιντε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπως ανέφερε.
 
Η επικοινωνία του κ. Έιντε και με τους δύο ηγέτες γίνεται ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό την Τρίτη.
 
Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Ισπανία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των επτά νοτίων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα.
 
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάννο Ραχόι, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Palacio Real del Pardo, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τους επτά αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των νοτίων χωρών της ΕΕ.
 
Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που αφορούν το Brexit, καθώς επίσης και το Μέλλον της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους επτά αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία
Επαφές αντιπροσωπείας Γερουσίας Ρουμανίας στη Λευκωσία-Συνάντηση και με τον Στιούαρτ
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ